House as a Box – Parijsch Culemborg

House as a Box – Parijsch Culemborg – Voor kavel D15 in Parijsch Culmeborg hebben wij op basis van de wensen van de opdrachtgever House in a Box ontworpen. Het hedendaags vormgegeven huis wordt gekenmerkt door 2 volumes (het wit gespleisterde hoofvolume en het bij-volume van zwart hout), welke gegroepeerd liggen rond een veranda.

De droom van de opdrachtgevers was een moderne 1-laagse villa. Door de toevoeging van stoer vormgegeven pergola in combinatie met houten zitkozijn aan de voorkant van de woning krijgt deze eigentijdse woning een uniek karakter, waarbij binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.

Typologie

Zelfbouw villa in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

woning 125 m2 GBO

Projectteam

Arthur Nuss, Tomáš Beránek, Jony Nederend en Kallia Theodoraki

House as a Box is gelegen op de architectenkavels in de wijk Parijsch. De Architectenkavels zijn bouwkavels waar woonplekken met eigen en bijzondere verhalen gaan ontstaan. Kavels met karakter. Particuliere opdrachtgevers hebben hier de kans om hun eigen droomhuis te realiseren. In een bijzondere wijk, die nét dat beetje meer biedt.

Materialen

Het hoofdvolume van de woning is wit gepleisterd en heeft houten accenten in zwart hout, dit in combinatie met de minimalistiche detailering benadrukt het monolithische karakter van de woning. Rondom de woning ligt een hardhouten veranda. Dit geeft de woning op deze plekken een warme natuurlijke uitstraling dat een mooi contract vormt met het witte pleisterwerk en het zwarte hout. Het bijvolume van de woning is tevens in zwart hout uitgevoerd.

De eenlaagse woning heeft een functionele open plattegrond, waarbij aan de voorzijde de keuken, eetkamer, woonkamer liggen en aan de achterkant de slaapvertrekken, badkamers, inloopkast en berging ligt.

De woning is volledig geprefabriceerd in hout skeletbouw. Hierdoor is weinig bouwafval en is de woning volledig luchtdicht gebouwd. De woning heeft verder een lucht/water warmte pomp, wtw ventilatie en pv panelen, dit alles geeft de woning een extreem laag energieverbruik.

Door het gebruik van natuurlijke materialen voor de constructie en het vele daglicht heeft de woning een gezond binnen klimaat.

Minimalistiche details geven House as a Box een eerlijke hedendaagse architectuur.

Delen