villa Vyverhof Oosteinde Voorburg

Villa Vyverhof is gelegen aan de rand van de Vliet in Voorburg, liggend in een prachtige monumentale tuin omgeven door veel groen en water.

Momenteel zijn wij gestart met de renovatie van de villa. In de hal worden nieuwe boogopeningen gecreëerd. De ruime kamers op de begane grond zijn opgewaardeerd door de originele houten balken van het plafond te onthullen. Op de eerste verdieping is de hoofdslaapkamer het belangrijkste kenmerk. Een deel van het plafond wordt verwijderd om het dak zichtbaar te maken en de ruimte te vergroten. Er zijn nieuwe ramen toegevoegd voor meer natuurlijk daglicht binnen en vrij uitzicht op de natuur buiten.

De volgende duurzaamheidsmaatregelen worden uitgevoerd: isolatie van de vloeren, wanden en daken, PV panelen op het dak, oude enkel glas ruiten vervangen door HR++.

Oosteinde Voorburg architect renovatie high end design 007

paviljoenachtige tuinkamer als aanbouw

Aan het Oosteinde hebben wij een paviljoenachtige minimalistisch aanbouw ontworpen. Gekozen is om een duidelijk contrast te creëren tussen de klassiek vormgegeven bestaande woning en de minimalistisch tijdloos modern vormgegeven aanbouw. Hierbij zullen beide stijlen elkaar versterken en in elkaars waarde laten.

De aanbouw zal een transparante tuinkamer worden, waarbij een sterke binnen-buiten relatie ontstaat tussen de binnenruimte en de prachtige tuin met monumentale bomen.

De materialisatie van de aanbouw zal bestaan uit eerlijke natuurlijke materialen als staal, natuursteen en hout, welke zowel goed passen bij de functie van de tuinkamer als wel bij de bestaande tuin.

Delen