De Rede genomineerd nieuwbouwprijs Amsterdam 2016

De Rede is genomineerd voor de nieuwbouwprijs Amsterdam 2016. Ruig wonen aan het water in een modern grachtenpand met opvallende architectuur. Dat is De Rede, ons veelbesproken nieuwbouwproject in de Amsterdamse Houthavens. Een project waar we hartstikke trots op zijn. En vandaag zijn we nog net een tikje trotser: De Rede is namelijk één van de 10 projecten die genomineerd zijn voor de prestigieuze Amsterdamse Nieuwbouwprijs. Jij bepaalt namelijk wie uiteindelijk met de felbegeerde prijs naar huis gaat.

Het gebouw ‘De Rede’, een initiatief van Global Architects en Bot Bouw Initiatief, is ontwikkeld in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).
Bij deze ontwikkelvorm heeft een groep particulieren zélf de zeggenschap over de woningen. Het proces begint bij een woondroom: een groep particulieren verenigt zich rondom een woonwens. Zij zoeken vervolgens een plek om die wens te realiseren, een architect om het uit te voeren en, in veel gevallen, een professionele achtervangpartij om risicodragend mee te doen. Zo is CPO ook voor particulieren zonder eigen vermogen haalbaar. Met dit team geven de bewoners vervolgens hun ideale gebouw vorm. Zij bepalen, binnen de kaders van het kavel, het prijsniveau, de architectuur, materialisering, indeling en collectieve voorzieningen van het gebouw. Samen met de architect geven ze ook ieder voor zich de eigen woning vorm. De ontwerpvisie begint altijd bij de woondroom; aan architect de taak om alle wensen om te zetten in een vooruitstrevend ontwerp waarin iedereen zich kan vinden. Lees meer..

Share