architect Wassenaar

architect Wassenaar – Duurzame renovatie vrijstaand landhuis Eikenstaete Wassenaar

Duurzaamheid staat centraal bij de totale renovatie van een voormalig padvinders clubhuis uit de jaren 1950 midden in het bos in Wassenaar. Hier hebben wij een modern en functioneel ontwerp gemaakt, waarin het creëren van een duurzame woonomgeving die comfort, ruimte en licht geeft centraal staat.

De woning was erg gedateerd en hokkerig ingedeeld, om dit te veranderen hebben wij de volgende maatregelen uitgevoerd. Als eerste zijn alle niet dragende wanden verwijderd uit de woning. Vervolgens hebben wij een vide rondom het nieuwe trapgat gemaakt. Verder zijn er rondom het huis nieuwe kozijn openingen gerealiseerd en een nieuwe aanbouw waar de hoofd entree van de woning in komt.

architect-wassenaar-renovatie-verbouwing-duurzaam-verbouwen-002

architect-verbouwing-renovatie-highend-wassenaar-villa-duurzaam-007

De bestaande houten vloer is volledig vernieuwd door een geïsoleerde beton vloer met vloerverwarming. De gevels zijn van buiten geïsoleerd en afgestukd, er is een plint van steenstrips aangebracht. Het dak is op het bestaande dakbeschot van buitenaf volledig geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakpannen en goten. De nieuwe aanbouw met Frake houten geveldelen vormt een mooie en warm contrast met het wit gestukde hoofdhuis.

duurzame renovatie vrijstaand landhuis Eikenstaete Wassenaar

De woning zal volledig gasloos worden en voorzien worden van een warmtepomp. Het dubbele hoogteplafond in de vide tussen de eetkamer en woonkamer zorgt voor een goede ventilatie door het hele huis. Bovendien komt ook een gedecentraliseerd warmteterugwinningssysteem voor de woonruimtes.

architect-wassenaar-renovatie-verbouwing-duurzaam-verbouwen-003

Door het vele rondom geplaatst glas maakt de woning optimaal benut van de locatie. Het eikenbos komt als het waren in de woning, waardoor men heerlijk in rust kan genietenvan de prachtige omgeving in deze unieke vrijstaande woning ,et het wooncomfort van een nieuwbouwhuis anno 2022.


materialisatie en afbouw

Tijdens meerdere workshops gedurende het ontwerpproces van de duurzame renovatie vrijstaand landhuis Eikenstaete Wassenaar zullen alle materialen die voor de afbouw gebruikt worden met de bewoners bepaald worden. Hierdoor ontstaat een unieke woning passend bij de stijl en smaak van de bewoners.

lees hier meer over onze werkwijze

Delen