Recensies

Scroll

Floating house

Leyla en Hamdi

Wanneer we aan het einde van onze rondwandeling op het achterterras de woning overschouwen zegt Leyla: “De woning is helemaal naar onze wens. Door zijn openheid en transparantie en zijn toegankelijkheid door nauwelijks deuren te gebruiken, laat hij vooral ook zien wie we zijn. We genieten iedere dag weer. In dat kader past ook een compliment aan de architect, die over de creativiteit beschikt om onze gedachten, onze wensen, tastbaar en zichtbaar te maken. Dat verdient een groot compliment.”

Lees verder

House with a view

Bram en Janien

Staande op het buitenterras kijkt Bram van de Wal tevreden om zich heen: “Het is een intens werk geweest, waar elk vrij uurtje aan opging. Maar dat is allemaal vergeten, nu kijk ik vol tevredenheid naar het eindresultaat waarin de creativiteit van de architect niet alleen nadrukkelijk zichtbaar is, maar van essentiële waarde was om deze schuurwoning te realiseren. Het zijn juist die onderscheidende detailleringen die net dat verschil maken.”

Lees verder

Folded House Utrecht

Pierre en Wouter

We zaten tijdens de pandemie in onze achtertuin op afstand te kletsen met meerdere buren vanaf hun balkon, toen ze ineens zeiden “wat een grote tuin hebben jullie eigenlijk”. Plotseling was het plan voor een renovatie geboren. Een paar clicks later hadden we een Skype-vergadering en gingen we in zee met Global Architects. Hun portfolio en enthousiasme voor het project, transparantie en duidelijke aanpak spraken ons direct aan.

We hadden een relatief duidelijk plan maar Jony en Kallia waren onmisbaar in de uitvoering. Met 3D bestanden toonden ze ons verrassende en innovatieve manieren om de ruimte te benutten, waarbij ze constant onze wensen en moodboard in gedachten hielden.

Lees verder

The Twenties

Michel en Sotrelle

Wij hebben GA met een omweg gevonden. Nadat we compleet verliefd waren geworden op twee strandtenten in Noordwijk, hebben we flink wat research gedaan. Om er zo achter te komen wie de architect was. We hebben een afspraak gemaakt en na een zeer amusant gesprek zaten we in de auto met maar één gedachte; ‘Fuck dit moeten we doen’. Maar we hadden nog geen huis…

Daar zaten we dan, wel een architect, een aannemer en een makelaar. Allemaal fijne mensen! Na een lange zoektocht vonden we eindelijk een huis, wat niet te groot was, maar waar ook echt alles uit kon. Arthur en companen gingen aan de slag en kwamen na de kerst met een concept.

Lees verder

Hidden Village

Hidde en Xiang

De mogelijkheid hebben om een huis te kunnen laten bouwen dat als een maatpak op je wensen is aangepast is natuurlijk fantastisch, maar ook best spannend als opdrachtgever. Het avontuur met Global Architects is begonnen in de zomer van 2016 toen we een bouwkavel konden reserveren in Den Haag bij de kavelwinkel van de gemeente. We hebben Global Architects niet alleen gekozen vanwege hun aansprekende projecten maar ook omdat we gelijk een “klik” hadden en dat is best belangrijk als je iemand toevertrouwt je droomhuis te ontwerpen.

Hidde & Xiang van der Bijl en hun zoons Tommen(6) en Bowdie(4)

Lees verder

House as a rock

Soren and Claudia

GA is een ervaren en dynamisch bedrijf met jonge, innovatieve ideeën en oplossingen. Of het nu gaat om het ontwerp, energie verwarming of -koeling of praktische oplossing tijdens de bouw, in samenwerking met projectmanagers en individuele leveranciers die aandacht besteden aan elk detail. Terwijl ze naar uw ideeën en voorkeuren luisteren, bieden ze bovendien ook technische oplossingen en eigentijdse ontwerp ideeën aan van over de hele wereld, waardoor uw ontwerp uniek en zeer persoonlijk wordt. We hadden een fantastische en boeiende ervaring met de samenwerking met GA voor ons huis House as a Rock.

lees meer over House as a rock

Loft Jordaan

Ahmed Khalil, Cairo/Egypt

Global Architects heeft mij geholpen bij het ontwerpen en renoveren van mijn appartement in de Jordaan in Amsterdam. Met veel aandacht voor detail en nauwlettend toezicht op de aannemer zijn ze erin geslaagd een geweldig appartement op te leveren terwijl ik op reis was tijdens de renovatiewerkzaamheden.

lees meer over Loft Jordaan

White House Statenkwartier

particuliere opdrachtgever uit Frankrijk

Expats zijn en een oud huis kopen in een nieuw land is een behoorlijke uitdaging.
Global Architects maakte onze droom waar. Ze deelden hun kennis, ervaring en adresboek, maar waren ook de perfecte interface tussen ons en het land, wat van onschatbare waarde is.

lees meer over White House Statenkwartier

Living levels

Roland en Debby

“Global Architects heeft ons enorm geholpen onze ideeën rondom woonbeleving om te zetten in een mooi ontwerp. Wat in het begin een gevoel en een wens was hebben zij weten te vertalen in een concreet plan met een hoge mate van onconventionaliteit en originaliteit. Voorts hebben zij veel steun gegeven tijdens het bouwproces en goede adviezen verleend rondom leveranciers en ambachtslieden.”

lees meer over Living Levels

ARC Rokkeveen

Hetty en Peter

“Afhankelijk van het aantal vierkante meters vloeroppervlak dat je wenst, kies je de positie van de woning in het complex. Voor ons was dat 60m2 op de tweede verdieping. In een persoonlijk gesprek met Global Architects bepaalden we de indeling van de woning. Ook hebben we gekozen voor een extra breed balkon om voldoende ruimte te hebben voor het plaatsen van een louncheset. Beide ideeën werden ingewilligd, zodat de woning nu precies is zoals we wensten.”

lees meer over ARC Rokkeveen

House as a Barn

Arnoud en Shahaira

“Onze keuze voor Global Architects werd bepaald door de hoge mate van creativiteit die het bureau uitstraalt. “Zij kijken verder dan de woning en namen in hun ontwerp ook het de tuin mee, waar we graag een trampoline hadden voor de kinderen en ik mijn moestuin,” zegt Shahaira. Al tijdens onze gezamenlijke brainstormsessies raakten we geboeid door hun aanpak, hun creativiteit en de verrassende effecten waar ze mee kwamen.’’

lees meer over deze moderne schuurwoning in Culemborg

Bijna Thuis

Laila, namens de vereniging "Bijna Thuis

“We zijn ontzettend blij met het eindresultaat van ons project, de CPO Albatros kangoeroewoningen, ontworpen en ontwikkeld door Global Architects. De samenwerking met het team van Global Architects was uitstekend, en we zijn zeer tevreden met het resultaat.

Het complex, bestaande uit 12 kangoeroewoningen, biedt een innovatieve en functionele woonoplossing voor onze gemeenschap. De mogelijkheid om drie generaties onder één dak te huisvesten, terwijl ze toch hun privacy behouden, is van onschatbare waarde. Het ontwerp is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk, met een natuurlijke uitstraling en lichte vriendelijke materialen die een warme sfeer creëren.”

lees meer over appartementencomplex Bijna Thuis