Dakopbouw architectenbureau Den Haag

Dakopbouw architectenbureau Den Haag | Met natuurlijke materialen weten we verrassende gebouwen en ruimtes te ontwerpen waar men zich prettig, comfortabel en vrij voelt.

Scroll

Global Architects is een architectenbureau met meer dan 14 jaar ervaring in duurzame dakopbouwen. Onze architectuur wordt gekenmerkt door energiezuinige vooruitstrevende ontwerpen en ideeën. Bent u op zoek naar een architect die u helpt bij uw bouwplannen voor een dakopbouw? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Werkwijze Global Architects

Als architectenbureau is het van belang dat wij uw wensen en smaak in kaart brengen. Vanuit daar gaan wij per fase met u aan de slag om zo het ontwerp van uw dakopbouw te realiseren. Onze werkwijze wordt besproken aan de hand van het stappenplan hieronder;

stap – 1 kennismaking; Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek zullen wij jullie wensen en smaak bespreken. Tevens zullen wij dit toetsen aan jullie budget en de regelgeving zoals het bestemmingsplan en het bouwbesluit. Op basis van dit gesprek zullen wij een vrijblijvende offerte maken voor de architectenwerkzaamheden.

stap 2 – ontwerp; De werkzaamheden in de ontwerpfase bestaan uit het Schetsontwerp, Voorlopig ontwerp en het Definitief ontwerp. In het Schetsontwerp onderzoeken wij diverse ruimtelijke en functionele oplossingsmogelijkheden aan de hand van ontwerpen in 3D. In het Voorlopig ontwerp wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een af ontwerp en worden de duurzame uitgangspunten van het project opgesteld. Dit wordt bouwtechnisch uitgewerkt in het Definitief ontwerp.

stap 3 – vergunning; In de fase Technisch ontwerp werken wij het Definitief ontwerp verder uit zodat de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. Naast de tekeningen maken wij een technische (tekstuele) omschrijving van het werk. Hierin staan alle materialen omschreven. 

stap 4 – uitvoering; Tijdens de bouwvoorbereiding maken wij de uitvoeringstekeningen voor de aannemer. Als de aannemer aan het werk gaat, houdt de architect toezicht op de bouwwerkzaamheden. De architect controleert of de afgesproken materialen worden toegepast. De werkzaamheden volgens tekening verlopen. Doorgaans vindt iedere week een bouwoverleg plaats.

Als architectenbureau begeleiden wij u bij iedere fase uit het stappenplan en zorgen voor een duidelijke communicatie gedurende het proces. 

Waarom Global Architects?

Ons architectenbureau is gevestigd in Den Haag en heeft de afgelopen 14 jaar meerdere dakopbouw projecten met succes opgeleverd in Den Haag. Global Architects is gespecialiseerd in het ontwerpen en begeleiden van renovatie en nieuwbouwprojecten voor zakelijke opdrachtgevers en particulieren. Onze ontwerpen komen tot stand in nauw overleg met de eindgebruikers en betrokken partijen als ontwikkelaars, bouwbedrijven en gemeentes.  Wij hebben jarenlange ervaring met klantgericht ontwerpen en werken samen met kwalitatief goede aannemers.

Maatwerk – elk ontwerp is uniek. 

Global Architects ontwerpt en realiseert dakopbouwen en interieurs in samenspraak met u. Wij ontzorgen u van A tot Z en begeleiden u door het gehele proces van de eerste schets, het aanvragen van de vergunningen, het selecteren van de aannemer en het begeleiden tijdens de bouw. Hierdoor ontstaat een mensgerichte architectuur waar men zich prettig, comfortabel en vrij voelt. Het creëren van de gebouwen en ruimtes die de eindgebruikers inspireren staan centraal in onze ontwerpen. Onze architectuur kenmerkt zich door zijn eenvoud, minimalistische detaillering, verscheidenheid, robuuste uitstraling en de toepassing van natuurlijke materialen.

Global Architects gelooft dat samenwerken met opdrachtgevers leidt tot kwalitatieve innoverende projecten die verwezenlijkt worden binnen het haalbare bouwbudget, waarbij het niet te kosten gaat van de architectuur. Wij bestaan uit een team van vier architecten die alle hun eigen specialisme beheersen in het ontwerptraject. Met korte lijnen en nauwe relatie blijven wij altijd betrokken tijdens het proces. Het ‘Global Architects DNA’ wordt gekenmerkt door: flexibiliteit / dynamisch, pro-activiteit, initiatief / ondernemerschap en praktisch denkvermogen.

Hieronder een foto collage BEFORE / AFTER waar zowel de foto van voor de renovatie en de foto van na de renovatie getoond worden.

duurzame-dakopbouw-proefwoning-duurzaam-den-haag

Duurzaamheid

Global Architects hanteert een integrale ontwerpaanpak vanaf de initiatieffase, waarbij alle kwaliteitsaspecten gewogen worden; functionaliteit, duurzaamheid, levensduur, comfort, kosten, gezondheid en verkoopbaarheid. Een integrale ontwerpaanpak is de basis voor energiebewust ontwerpen. Dat gericht is op een comfortabel en gezond binnenklimaat met een zo laag mogelijk energieverbruik. Doordachte oriëntatie, efficiënt gebruik van daglicht, toepassing van klimaatbuffers zijn enkele mogelijkheden die daar een rol inspelen. Aanvullend hieraan wordt het gewenste installatie-model ontwikkeld passend bij de energie-ambities van de opdrachtgever.

Contact Dakopbouw architectenbureau Den Haag

Heeft u vragen over onze werkzaamheden als architect in Den Haag? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Telefonisch kunt u ons bereiken op 070 711 35 99 of stuur een email naar info@globalarchitects.nl. Natuurlijk kunt u ook bij ons op kantoor terecht voor al uw vragen. Adres: Stadhouderslaan 24B, 2517 HX Den Haag. Wilt u op de hoogte blijven van onze laatste projecten? Volg ons dan op Instagram!