De Pakhuysen Homeruskwartier centrum Almere

De Pakhuysen Homeruskwartier centrum Almere is een appartementencomplex met 33 shortstay appartementen ontworpen in samenwerking met Tom Valks architecten en Jeroen de Vries architecten. Het project is ontwikkelt in opdracht van Casa23. OMA heeft het stedenbouwkundig masterplan ontworpen, geïnspireerd op de Amsterdamse grachtengordels welke concentrisch zijn gegroeid.

Dit project is ontstaan door de samenvoeging van twee projecten, die als losstaande projecten waren gestart, namelijk De Pakhuysen en Little Amsterdam.

Typologie

appartementencomplex met gallerij ontsluiting

Grootte

33 appartementen

Projectteam

Tomáš Beránek, Ivo Oosterbaan en Arthur Nuss

Aannemer

Van Wijnen

Fotografie

Alfred Lor

In het centrum van het Homeruskwartier te Almere Poort is een appartementencomplex gerealiseerd. Het appartementencomplex bestaat uit 33 2,3 en 4 kamer appartementen. Het woonoppervlakte van de appartementen varieert van 53 tot 113 m2.

Homeruskwartier is de grootste zelfbouwwijk van Nederland. Alle inwoners hebben zelf hun huis gebouwd, alleen of samen met anderen. Van grachtenhuis tot tuinhuis, van woon-werkvilla tot bungalow. Bewoners zijn trots en geen huis is hetzelfde. De buitenste ringen van Homeruskwartier zijn inmiddels bewoond. De kavels in het centrum zijn nu in de verkoop. De wijk is groen, met in het hart  van de cirkel Homerus Park, en omsloten door bos Pampushout en Cascadepark. Hiermee is het een ideale omgeving om te wandelen en fietsen.

Voorzieningen binnen handbereik

Voorzieningen zijn in Almere Poort binnen handbereik. Basisscholen, voortgezet onderwijs, kinderopvang, winkels, horeca en een gezondheidscentrum vindt u in de buurt. De gezellige Homerusmarkt maakt het voorzieningenpalet voorlopig af; een supermarkt volgt. Alles is op loop- of fietsafstand. En ook het openbaar vervoer is goed geregeld. NS-station Almere Poort is op korte afstand en er zijn diverse bushaltes. De afstanden naar Amsterdam, ’t Gooi en Zwolle zijn kort. Precies zoals het past bij deze wijk, als poort naar een grote stad.

 

Aan het Homerusplein liggen de panden met rechte daken. Elk pand heeft een eigen unieke baksteen en kleur van de voeg. Hierdoor ontstaat een industriele architectuur geinspireerd op de architectuur in Brooklyn.

Gallerij ontsluiting

Delen