CPO Albatros kangoeroewoningen

CPO Albatros is een appartementencomplex met kangeroewoningen ontworpen en ontwikkelt voor CPO bouwgroep Bijna Thuis. CPO Albatros bestaat uit 12 kangeroewoningen. Elke kangeroewoning bestaat uit 2 appartementen, welke intern met elkaar zijn verbonden.

“We zijn ontzettend blij met het eindresultaat van ons project, de CPO Albatros kangoeroewoningen, ontworpen en ontwikkeld door Global Architects. De samenwerking met het team van Global Architects was uitstekend, en we zijn zeer tevreden met het resultaat.

Het complex, bestaande uit 12 kangoeroewoningen, biedt een innovatieve en functionele woonoplossing voor onze gemeenschap. De mogelijkheid om drie generaties onder één dak te huisvesten, terwijl ze toch hun privacy behouden, is van onschatbare waarde. Het ontwerp is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk, met een natuurlijke uitstraling en lichte vriendelijke materialen die een warme sfeer creëren.

Het team van Global Architects, onder leiding van Tomáš Beránek, Kallia Theodoraki, Arthur Nuss en Jony Nederend, heeft uitstekend werk geleverd door onze visie tot leven te brengen. Ze hebben niet alleen onze wensen vertaald in een prachtig ontwerp, maar hebben ook voortdurend geluisterd en geadviseerd om ervoor te zorgen dat het eindresultaat aan al onze verwachtingen voldeed.

We willen ook onze waardering uitspreken voor de aannemer, Weboma, en de fotograaf, Alfred Lor, voor hun bijdrage aan het succes van dit project.

Kortom, we kunnen niet genoeg benadrukken hoe tevreden we zijn met de samenwerking met Global Architects en het prachtige resultaat dat ze hebben geleverd. We kijken ernaar uit om nog vele jaren van comfortabel en gelukkig wonen te genieten in de CPO Albatros kangoeroewoningen.”

Met vriendelijke groet,
Laila, namens de vereniging “Bijna Thuis”

Typologie

Kangoeroewoningen in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO)

Grootte

appartementencomplex 1900 m2 BVO

Projectteam

Tomáš Beránek, Kallia Theodoraki, Arthur Nuss en Jony Nederend

Aannemer

Weboma

Fotografie

Alfred Lor

CPO Albatros kangeroewoningen

Bouwgroep ‘samen thuis’ bestaat uit 12 huishoudens van meergeneratiewoningen. Deze 3 generatie-appartementen bieden de bewoners de mogelijkheid om samen te wonen en voor elkaar te zorgen. De grootouders kunnen op de kleinkinderen passen en de ouders kunnen zorgen voor de grootouders.

De appartementen worden op zo’n manier ingedeeld dat de grootouders en de ouders met kinderen elkaar kunnen opzoeken en gescheiden van elkaar kunnen leven, een aantal functies zullen gedeeld zijn.

Elk appartement krijgt zijn voordeur aan de straatzijde van het appartementencomplex. Gekozen is een combinatie van een portiek en een galerij-aansluiting. Deze ontsluiting zorgt voor maximale flexibiliteit in het draadmodel van het appartementencomplex.

 

Natuurlijke uitstraling met lichte vriendelijke materialen

Architecten Tomas Beranek en Arthur Nuss over CPO Albatros kangoeroewoningen:

“Het was onze taak de wens van bouwgroep Bijna Thuis samen te brengen in een sprekend ontwerp voor CPO Albatros kangoeroewoningen.”

“Als architect is het niet alleen zaak om te beschikken over een brede creatieve geest, het is vooral ook belangrijk je te verdiepen in de wensen van bewoners. Kijken en luisteren, wie zij zijn en hoe ze wensen te leven en graag willen wonen.

Delen