CPO Albatros kangoeroewoningen

CPO Albatros is een appartementencomplex met kangeroewoningen ontworpen en ontwikkelt voor CPO bouwgroep Bijna Thuis. CPO Albatros bestaat uit 12 kangeroewoningen. Elke kangeroewoning bestaat uit 2 appartementen, welke intern met elkaar zijn verbonden.

 

 

 

Typologie

Kangoeroewoningen in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO)

Grootte

appartementencomplex 1900 m2 BVO

Projectteam

Tomáš Beránek, Kallia Theodoraki, Arthur Nuss en Jony Nederend

Aannemer

Weboma

Fotografie

Alfred Lor

CPO Albatros kangeroewoningen

Bouwgroep ‘samen thuis’ bestaat uit 12 huishoudens van meergeneratiewoningen. Deze 3 generatie-appartementen bieden de bewoners de mogelijkheid om samen te wonen en voor elkaar te zorgen. De grootouders kunnen op de kleinkinderen passen en de ouders kunnen zorgen voor de grootouders.

De appartementen worden op zo’n manier ingedeeld dat de grootouders en de ouders met kinderen elkaar kunnen opzoeken en gescheiden van elkaar kunnen leven, een aantal functies zullen gedeeld zijn.

Elk appartement krijgt zijn voordeur aan de straatzijde van het appartementencomplex. Gekozen is een combinatie van een portiek en een galerij-aansluiting. Deze ontsluiting zorgt voor maximale flexibiliteit in het draadmodel van het appartementencomplex.

 

Natuurlijke uitstraling met lichte vriendelijke materialen

Architecten Tomas Beranek en Arthur Nuss over CPO Albatros kangoeroewoningen:

“Het was onze taak de wens van bouwgroep Bijna Thuis samen te brengen in een sprekend ontwerp voor CPO Albatros kangoeroewoningen.”

“Als architect is het niet alleen zaak om te beschikken over een brede creatieve geest, het is vooral ook belangrijk je te verdiepen in de wensen van bewoners. Kijken en luisteren, wie zij zijn en hoe ze wensen te leven en graag willen wonen.

Delen