Folded House Utrecht

Folded House in Utrecht is een renovatie van een bestaande woning uit 1900 in de Vogelbuurt in het centrum van Utrecht. De woning bevindt zich op de begane grond in een voormalige arbeiderswoning van 60 m2. Het concept van de woning is het creëren van een minimalistisch en sereen huis, waarin de bezittingen van de eigenaren kunnen worden geïntegreerd en tegelijkertijd nieuwe en dynamische ruimtes worden gecreëerd.

Typology

Renovatie met aanbouw

Size

woning 60 m2

Project team

Jony Nederend en Kallia Theodoraki

Photographer

Hotour

Folded House Utrecht

Het programma van Folded House Utrecht bestaat uit een aanbouw waardoor er ruimte ontstaat voor de centrale keuken en het nieuwe dak dat in de bestaande woning opvouwt. De materialen zorgen ervoor dat de ruimte zachter en gezelliger aanvoelt. De dakramen voegen licht toe aan de ruimte, beginnend bij de eetkamer en doorlopend tot aan de achterkant.

voor de renovatie

De bestaande serre was verrot en veroorzaakte waterschade aan de woning. Daarom is deze gesloopt en uitgebreid met een moderne aanbouw, welke zich zichtbaar in het plafond in de bestaande woning vouwt.

Folded House Utrecht

In het midden van de kamer is een open keuken geplaatst, die tevens dienst doet als doorgang naar de achtertuin.

review door de opdrachtgever Pierre en Wouter

We zaten tijdens de pandemie in onze achtertuin op afstand te kletsen met meerdere buren vanaf hun balkon, toen ze ineens zeiden “wat een grote tuin hebben jullie eigenlijk”. Plotseling was het plan voor een renovatie geboren. Een paar clicks later hadden we een Skype-vergadering en gingen we in zee met Global Architects. Hun portfolio en enthousiasme voor het project, transparantie en duidelijke aanpak spraken ons direct aan.
We hadden een relatief duidelijk plan maar Jony en Kallia waren onmisbaar in de uitvoering. Met 3D bestanden toonden ze ons verrassende en innovatieve manieren om de ruimte te benutten, waarbij ze constant onze wensen en moodboard in gedachten hielden.

Lees verder…

Delen