Folded House Utrecht

Folded House Utrecht is een verbouwing van een bestaande 1900 woning in de Vogelbuurt in het centrum van Utrecht. De woning is gelegen op de begane grond in een voormalige arbeiderswoning van 60 m2 groot, het concept van de woning is om een minimalistische en serene woning te creëren, die in staat is om de bezittingen van de eigenaren te integreren.

Typologie

Renovatie in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

woning 60 m2

Projectteam

Jony Nederend en Kallia Theodoraki

Foto's

Hotour

Folded House Utrecht

Het programma van Folded House Utrecht bestaat uit een aanbouw, ruimtelijkheid, de centrale keuken en het nieuwe dak dat in de bestaande woning vouwt.

voor de renovatie

De bestaande serre was vergaan en gaf lekkages aan de woning. De serre is afgebroken en uitgebreid met een moderne aanbouw, welke de bestaande woning in vouwt.

Folded House Utrecht

In het midden van de ruimte is een open keuken geplaatst, deze dient tevens als doorgang ruimte naar de achtergelegen tuin.

De volgende duurzame maatregelen zijn uitgevoerd tijdens de woningrenovatie;
– na-isolatie wanden, dak en begane grondvloer
– plaatsing van nieuwe kozijnen met dubbel glas HR++
– mv-installatie aanbrengen in de natte ruimtens en keuken
– LED-verlichting

review door de opdrachtgever Pierre en Wouter

We zaten tijdens de pandemie in onze achtertuin op afstand te kletsen met meerdere buren vanaf hun balkon, toen ze ineens zeiden “wat een grote tuin hebben jullie eigenlijk”. Plotseling was het plan voor een renovatie geboren. Een paar clicks later hadden we een Skype-vergadering en gingen we in zee met Global Architects. Hun portfolio en enthousiasme voor het project, transparantie en duidelijke aanpak spraken ons direct aan.

We hadden een relatief duidelijk plan maar Jony en Kallia waren onmisbaar in de uitvoering. Met 3D bestanden toonden ze ons verrassende en innovatieve manieren om de ruimte te benutten, waarbij ze constant onze wensen en moodboard in gedachten hielden.

Global Architects ondersteunde bij elke stap en wat ze anders maakt dan anderen is het oog voor detail en de begeleiding die er was. Ze zaten er bovenop gedurende de aanvraag voor de bouwvergunning. De zoektocht naar een lokale aannemer bracht ons tot de perfecte aannemer. Global Architects onderhandelde met de aannemer om het voor ons betaalbaar te houden. Ze hadden technisch overleg met de aannemer over specifieke zaken waarmee wij gene ervaring hebben en wij vertrouwden ze 100%. Ze konden tijdens bouwbezoeken beslissingen maken met de aannemer maar ook aansturen als ze een mogelijke verbetering zagen.

Het resultaat is nog beter dan we gehoopt hadden, de renovatie heeft de manier waarop we hier wonen totaal veranderd. En dit dankzij Global Architects en hun visie, expertise en ondersteuning van begin tot eind en natuurlijk door onze fantastische aannemer waar we net zo dankbaar voor zijn. Met als kers op de taart een oplevering volgens planning!

Nog een advies voor wie van plan is dit avontuur aan te gaan. Ga niet voor goedkope oplossingen. Mooi en duurzaam is niet goedkoop, daar kun je niet op besparen.

Delen