Haagse huisjes

Bij het project Haagse Huisjes – IBB Den Haag (ik bouw betaalbaar Den Haag) kunt u mede zelf kiezen hoe uw toekomstige woning eruit gaat zien. Hierdoor kunt u geheel naar eigen smaak, betaalbaar wonen in Den Haag. Op alle vlakken van wonen heeft u keuzevrijheid, zodat uw specifieke wensen werkelijkheid worden. Of u nu droomt van een woning met een industriële uitstraling, een tijdloze woning, een loft uitstraling of een woning met de uitstraling van een herenhuis: alles is mogelijk binnen de kaders van dit ontwerp! Samen met de architect kunt u kiezen uit 4 verschillende ontwerpen voor de gevel, 5 verschillende gevelstenen, de kleur van de kozijnen en de indeling van de woning.

Typologie

Rijtjeswoning in particulier opdrachtgeversschap

Grootte

woning 100 m2 GBO

Projectteam

Arthur Nuss, Tomáš Beránek, Ivo Oosterbaan i.s.m. Vink en Veenman

duurzaam bouwen

Wooncomfort en duurzaam bouwen staan centraal bij de Haagse Huisjes. Er is ontworpen met hoogwaardig materiaalkeuzes en detaillering waardoor de woning een laag energieverbruik heeft. Door de grote glas oppervlakken ontstaat een maximale daglichttoetreding in de woning dat zorgt voor een gezond binnenklimaat en een mooie woonbeleving.

Haagse Huisjes IBB Den Haag

IBB Den Haag

Starter op de koopwoningmarkt? Heeft u een inkomen tussen de € 30.000 en € 38.500 per jaar? Dan is het zelf bouwen van een eigen huis ook in Den Haag haalbaar voor nog geen € 600 per maand. Dit kan met de ‘Ik bouw betaalbaar starterslening’ (IbbDH).

De regeling richt zich op starters op de koopwoningmarkt met inkomens tussen de € 30.000 en € 38.500 bruto per jaar. Den Haag stelt hiervoor de ‘Ik bouw betaalbaar Starterslening’ in. Dit is een al bestaande formule van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SvN) en de stichting Ik bouw betaalbaar. Deze regeling wordt in andere gemeenten zoals Almere, Nijmegen en Oud-Beijerland al met succes toegepast. Meer informatie over deze regeling in Almere leest u op de website ‘Ik bouw betaalbaar in Almere’ en in Oud-Beijerland op de website ‘OBL vernieuwt’.

In Den Haag gaat het in eerste instantie om een proef met 35 zelfstandige kavels en een kavel voor ongeveer 30 appartementen.

Haagse Huisjes IBB Den Haag

Regeling geldt voor 3 locaties
In Den Haag worden speciaal voor de IBB-regeling 35 kavels aangeboden. Hiervan liggen er 12 in de wijk Moerwijk, achter de Cannenburglaan. De andere 23 kavels worden aangeboden in Ypenburg. Zij zijn onderdeel van Deelplan 20. Dit is een groter plan achter het Hofbad met in totaal 108 kavels voor zelfbewoning. Het gaat om:

Cannenburglaan met 12 woningen met tuin.
Deelplan 20 in Ypenburg met 23 woningen met tuin.
Petroleumhaven waarbij het gaat om 20 à 30 eenheden in een appartementencomplex op basis van een bouwgroep, of in vaktermen Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Haagse Huisjes IBB Den Haag

Inschrijving kavels
De start inschrijving van de eerste Ibb-Den Haag-kavels aan de Cannenburglaan (Moerwijk-Zuid) en de kavels type Woerd in Deelplan 20 (Ypenburg) start op 12 mei en sluit op 9 juni 2017. Daarna is de loting. Bij de verkoop hebben kavelkopers die voldoen aan de voorwaarden van de Ibb-Den Haag regeling voorrang. Daarna kunnen ook andere zelfbouwers de kavel kopen.

Meer informatie over de kavels aan de Cannenburglaan leest u op de pagina: ‘Kavels Cannenburglaan’.

Meer informatie over de kavels in Deelplan 20 type Woerd leest u op de pagina: ‘Kavels Ypenburg deelplan 20’.

Delen