House as a barn

House as a Barn is een monolithisch vormgegeven woning met de architype vorm van een huis . Dat wil zeggen dat de woning is vormgegeven alsof deze geheel uit 1 materiaal bestaan.

De woning wordt gekenmerkt door een open ruimtelijke functionele plattegrond met veel daglicht en spannende zichtassen en doorkijkjes. Door de toepassing van vides en een sterke binnen-buiten relatie wordt de woning door de bewoners als ruim en vrij ervaren.

 

 

Typologie

Zelfbouw villa in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

woning 220 m2

Projectteam

Kallia Theodoraki, Arthur Nuss, Tomáš Beránek en Jony Nederend

Aannemer

Willem Beverloo

Tekst

Bert Heijnen

Fotografie

John van Groenedaal

Aanpak

In aanvang van het project is samen met de opdrachtgevers het wensen lijstje opgesteld, hierin zijn alle verwachtingen, budget en planning vastgesteld. Door begeleiding met referentiebeelden hebben wij de opdrachtgevers in staat gesteld gefundeerde vormgevingskeuzes te maken die precies zijn afgestemd op hun behoeftes en doelstellingen. Identiteit is zo gekoppeld aan vormgevingsuitgangspunten die een onderdeel vormen voor het ontwerp.

Materialisatie

De woning is wit gepleisterd en heeft een wit stalen dak, dit in combinatie met een verholen goot benadrukt het monolithische karakter van de woning. Rondom de woning zijn de negge uitgevoerd in hout. Dit geeft de woning op deze plekken een warme natuurlijke uitstraling dat een mooi contract vormt met het witte pleisterwerk en staal.

Duurzaamheid

De woning is volledig geprefabriceerd in hout skeletbouw. Hierdoor is weinig bouwafval en is de woning volledig luchtdicht gebouwd. De woning heeft verder een lucht/water warmte pomp, wtw ventilatie en pv panelen, dit alles geeft de woning een extreem laag energieverbruik.

Door het gebruik van natuurlijke materialen voor de constructie en het vele daglicht heeft de woning een gezond binnen klimaat.

Droomhuis

De Architectenkavels zijn bouwkavels waar woonplekken met eigen en bijzondere verhalen gaan ontstaan. Kavels met karakter. Je hebt hier de kans om jouw eigen droomhuis te realiseren. In een bijzondere wijk, die nét dat beetje meer biedt.

Delen