Innerpatio huis Schapenatjesduin

Innerpatio huis Schapenatjesduin is gelegen op een Vos kavel voor de locatie Schapenatjesduin in Den Haag. Hiervoor hebben wij het ontwerp Innerpatio huis ontwikkeld. Het huis wordt gekenmerkt door 4 volumes, welke gegroepeerd liggen rond een atrium – de innerpatio – in het hart van het huis. Dit centrale punt vormt het hart van het huis. Elk volume heeft een sterke relatie met een buitenruimte. Deze overgang van binnen naar buiten wordt geleidelijk vormgegeven. Hierdoor ontstaat een unieke woning waarin zowel de binnen als de buiten ‘patio’s’ samenkomen en de bewoners een unieke ruimtelijke ervaring geven. De buitenpatio’s zijn ontworpen aan de hand van de stand van de zon, waardoor men op elk moment van de dag een geborgen plek heeft waar men in de zon kan zitten.

Typologie

Zelfbouw villa in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

woning 170 m2 GBO

Projectteam

Arthur Nuss en Tomáš Beránek

schapenatjesduin-kijkduin-kavel-architect-denhaag-zelfbouw

Active House

Duurzaam bouwen staat voorop. De woning wordt gebouwd met een energieprestatiecoëfficient (EPC) van 0,0. Geen gas, alles elektrisch. Zo is uw woning op de toekomst voorbereid. De woning zal gebouwd worden volgens de active house ontwerprichtlijnen.

Active House is een visie op bouwen. Uitgangspunt is dat binnenklimaat, comfort en energie in balans zijn en dat het wooncomfort en de gezond­heid van de bewoners centraal staat. Een Active House heeft een positieve CO2-voetafdruk en geeft meer dan het neemt. De moderne mens brengt het grootste deel van zijn tijd binnen door: thuis, op het werk, of tijdens
ontspanning. Dankzij moderne technologieën kunnen we doen wat we willen, wanneer we willen. Maar wat is de invloed daarvan op ons welzijn? Met de Active House Specificaties willen we stimuleren dat gebouwen worden ontworpen rond de behoeften van de bewoners of gebruikers. Want de voornaamste functie van een gebouw is immers het bieden van een veilige en aangename omgeving aan zijn gebruikers. Dat moeten we nooit vergeten.
Daglicht is een belangrijk comfortaspect voor Active House en kan een grote invloed op ons welzijn hebben. Onderzoek heeft aangetoond dat de hoeveelheid en kwaliteit van licht die op onze ogen valt, niet alleen invloed heeft op wat we zien. Dit heeft ook invloed op een groot aantal niet visuele effecten, waaronder slaap- en waakritme, stemming, productiviteit en alertheid, en niet te vergeten lange termijn gezondheid.
Thermisch comfort speelt een belangrijke rol bij het bereiken van een gezond binnenklimaat. Een
Active House moet in staat zijn om zowel in de zomer, als in de winter optimaal thermisch comfort te bieden. Er moet rekening gehouden worden met de menselijke gave om ons aan te passen aan verschillende temperaturen, maar ook met onze behoefte aan variaties in temperatuur gedurende de dag en tussen verschillende kamers in huis. Thermisch comfort in een Active House is gebaseerd op de belevingstemperatuur.
Aanvullend op daglicht en thermisch comfort, is binnenluchtkwaliteit een andere cruciale factor om een gezond binnenklimaat te bereiken. Een mens ademt tot 15 kg lucht per dag in, en aangezien we tot 90% van onze tijd binnen verblijven, ademen we vooral binnenlucht in. Active House stelt daarom ambitieuze eisen aan de binnenluchtkwaliteit.

lees meer over Active House..

schapenatjesduin-kijkduin-kavel-architect-denhaag-zelfbouw

Materialisatie

De woning wordt gebouwd van duurzame onderhoudsvriendelijke materialen. Materialen die passen bij het duingebied en stoer en mooi verouderen.

Delen