Re-use

Re-use, de ontwerpopgave voor de renovatie van de bovenste verdieping van dit Nederlands herenhuis had als doel zowel het traditionele gebruik van de kamers als de ervaring van de ruimte op een efficiënte en eigentijdse manier in ere te herstellen.

Typologie

Renovatie appartement in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

woning 80 m2

Projectteam

Arthur Nuss

Publicatie

Archdaily the world’s most visited architecture website

Het hoofdgedeelte van het appartement omvat de woonkamer en de eetkamer. Twee symmetrisch gepositioneerde inbouwkasten, uitgevoerd in minimalistische stijl, zorgen voor alle benodigde opslagruimte. Zo herbergen deze een verborgen ijskast, opslag voor de wasmachine en boekenplanken.

Re Use - klushuis - architect - de nijverheid leiden - renovatie

Een heldere verdeling in de functionaliteit en het terugbrengen van de schaal van de ruimte zijn bereikt in project Re-Use zonder afbreuk te doen aan het authentieke ruime interieur. De eenheid tussen de woonkamer en eetkamer blijft behouden doordat het schitterend gerestaureerde plafond zich ongehinderd door de gehele ruimte ontvouwt.

situatie voor renovatie

Materialisatie

De wit gestucte muren en plafonds contrasteren fraai met de betonnen structuur van de oorspronkelijke schouw en de bakstenen die ter plaatse van een muur in de eetkamer zijn onthuld. Daarnaast zijn er in de inrichting en afwerking van het interieur industriële elementen en materialen (her-) gebruikt, zoals roestvrijstalen keukenkasten, een cortenstalen kachel en houten vloerdelen met ruwe nerf.

architect renovatie interieurontwerp vergunningen bouwbegeleiding verbouwingen

Het resultaat is een woonervaring die de idealen van de vroeg 20e eeuwse bourgeoisie combineert met moderne high-tech en industriële ontwerpelementen, bekroond met een comfortabel binnenklimaat door de toepassing van duurzame bouwkundige principes.

meer over renovatie & interier

duurzaam bouwen

De volgende duurzame maatregelen zijn uitgevoerd tijdens de woningrenovatie;
– na-isolatie wanden
– plaatsingen dubbel glas
– vervangingen ketel voor HR-ECO-combiketel
– LED-verlichting
– gebruikmakend van bestaande en 2e hands materialen en meubels

Wil jij ook je huis verbouwen en ben je opzoek naar een architect? Lees hier meer over het proces..

Delen