Resthouse Wassenaar

Resthouse Wassenaar is eenĀ  duurzame renovatie en high-end verbouwing met aanbouw van een bestaande jaren 1930 woning in Wassenaar. Door het maken van een aanbouw over de volledige breedte met ultra slanke kozijnprofielen ontstaat een royaal en luxe aanvoelende woning met een sterke binnen-buitenrelatie. Tevens is het ruimtelijke beleving van de woning vergroot door het maken van een vide.

Typologie

renovatie- en interieurontwerp project van een bestaande jaren 1930 woning in Wassenaar

Grootte

woning 160 m2

Projectteam

Kallia Theodoraki, Jony Nederend, Tomas Berank en Arthur Nuss

Pictures

Hotour

renovatie woonhuis Wassenaar

BEFORE

De woning stond geruime tijd te koop en diende volledig gerenoveerd worden. In het voor traject hebben wij samen met de opdrachtgevers de woning beoordeeld en een studie gemaakt van de ruimtelijke mogelijkheden.

renovatie woonhuis Wassenaar

Ontwerpstudie

Op basis van deze studie hebben de opdrachtgevers de woning aangekocht en zijn wij begonnen met het ontwerptraject.

Resthouse Wassenaar

AFTER

Het concept Resthouse Wassenaar is van een donkere gedateerde hokkerige woning, een open, licht en verrassend huis te maken dat aan alle gemakken en comfort van deze tijd voldoet.

Verder gaven de opdrachtgevers, dat zij in hun huidige woning weinig thuis waren. Liever zaten zij in een horeca tentje om te ontspannen. Vanuit hier is het concept ontstaan om een licht, modern en rustgevend huist te ontwerpen met verrassende elementen als een vide en een aanbouw over de volledige breedte van de woning.

De vide en de aanbouw over de volledige breedte geven een totaal nieuwe ruimtelijke dynamiek aan de woning en geven de woning veel meer daglicht. De doorlopende betonvloer van binnen naar buiten en de flinterdunne aluminium schuifpui zorgen voor een sterke binnen- buitenrelatie.

De volgende duurzame maatregelen zijn uitgevoerd tijdens de woningrenovatie;
– nieuwe geisoleerde begane grondvloer met vloerverwarming
– na-isolatie wanden en kap
– plaatsingen dubbel glas
– LED-verlichting

Wil jij ook je huis verbouwen en ben je opzoek naar een architect? Lees hier meer over het proces..

Delen