Urban Lofts opgeleverd!

Urban Lofts opgeleverd – Global Architects samen bouwen in CPO

Het gebouw ‘Urban Lofts Zwaag’ bestaande uit 19 appartementen tussen de 40 en 120 m2, een initiatief van Global Architects en MijnWoonID en gerealiseerd door Bot Bouwgroep uit Heerhugowaard. Het project is ontwikkeld in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Bij deze ontwikkelvorm heeft een groep particulieren zélf de zeggenschap over de woningen. Het proces begint bij een woondroom: een groep particulieren verenigt zich rondom een woonwens. Zij zoeken vervolgens een plek om die wens te realiseren, een architect om het uit te voeren en, in veel gevallen, een professionele achtervangpartij om risicodragend mee te doen. Zo is CPO ook voor particulieren zonder eigen vermogen haalbaar.

Met dit team geven de bewoners vervolgens hun ideale gebouw vorm. Zij bepalen, binnen de kaders van het kavel, het prijsniveau, de architectuur, materialisering, indeling en collectieve voorzieningen van het gebouw. Samen met de architect geven de bewoners, ieder voor zich, de eigen woning vorm. De ontwerpvisie begint altijd bij de woondroom; aan de architect de taak om alle wensen om te zetten in een vooruitstrevend ontwerp waarin iedereen zich kan vinden.
Je kan hier als koper kiezen uit verschillende types met daarbinnen verschillende indelingen: of je nou een open loft wil of juist wat meer slaapkamers: het kan! Alle woningen hebben een tuin of een ruim balkon en bewoners kunnen gebruik maken van de grote gezamenlijke binnentuin met kas.

Voor meer informatie zie Urban Lofts in het projectenoverzicht.

Delen