renovation Dutch house wins architectural prize

“House in a House” is the sustainable renovation of an existing 1980s terraced house in the Spinbaankwartier in Wassenaar. The project received an honourable mention during BNA’s best building of the year 2016. The jury was ecstatic about the courage this design shows; in these types of houses you rarely see such spaces being made. It shows that remodelling can yield much more than additional cubic meters or a higher insulation value; the architect has also created a great spatial experience. This is a sympathetic project, with great cooperation between the client and the architect. The honourable mention was received for the exemplary way in which a new kind of spatial experience has been introduced in a so-called “Bloemkoolwijk”.

kavels voor zelfbouw

De verkoop van de kaveltypes Duiker, Uiver, Rietgans, Pelikaan en Albatros is gestart. Kijk in de tabel verder op deze pagina naar het actuele aanbod.
De inschrijving voor kaveltype Woerd start op 12 mei 2017. Deze kavels zijn te koop met een financieringsregeling voor starters op de koopwoningmarkt met een gezinsinkomen tussen de €30.000 en €38.500 bruto per jaar.

Wonen in Deelplan 20: de charme van de kleinschaligheid en de voorzieningen van de stad
De locatie wordt gekenmerkt door ruime kavels met uiteenlopende woningtypen die inspireren tot bijzondere woningontwerpen. Ontwerpen die u voor een groot deel zelf in de hand heeft. En dat op een aantrekkelijk gelegen locatie. Op de fiets bent u snel in De Balij, Delftse Hout of hartje stad.

Voor ieder wat wils
Op deze locatie zijn veel mogelijkheden. Voor starters, bedrijven, mensen die samen willen bouwen of mensen die een vrijstaande woning willen. Maar vooral voor mensen die geen 13-in-een-dozijn rijtjeswoning willen en het zelf willen doen. Het eerste jaar na de start van de verkoop zijn de kavels alleen beschikbaar voor particulieren en geldt een zelfbewoningsplicht van 3 jaar na oplevering.

Financieringsregeling voor zelfbouwers met lager inkomen (Ibb-DH)
Op 12 mei 2017 start de inschrijving voor de kavels type Woerd. Deze kavels zijn te koop met een financieringsregeling voor starters op de koopwoningmarkt met een gezinsinkomen tussen de €30.000 en €38.500 bruto per jaar. Inschrijven voor deze kavels kan tot en met 9 juni 2017. Het gaat in totaal om 23 kavels; 21 tussenwoningen en 2 hoekwoningen. De kavelprijs is vanaf €59.250. Hieronder kunt u de locatiesheet downloaden met meer informatie over de locatie, de kavels en de planning.

Voor meer informatie zie de website van de gemeente.

Lees meer over

Delen