Op Centrumeiland IJburg Amsterdam geeft de gemeente Amsterdam 11 nieuwe zelfbouwkavels in erfpacht uit. Hier kunt u uw eigen droomhuis ontwerpen en bouwen. U kunt zich inschrijven voor een kaveltour op 27 januari. Tijdens deze kaveltour krijgt u informatie over de afmetingen en prijzen van de kavels en de ontwikkeling van Centrumeiland. De zelfbouwkavels zijn beschikbaar vanaf €298.129,-. Lees hier meer…
Global Architects ontwerpt sinds 2009 droomhuizen voor zelfbouwkavels. In samenspraak met de bewoners wordt een droomhuis ontworpen. Zie hieronder een aantal van onze voorbeeld projecten en lees meer over onze werkwijze. Heeft u een kavel op het oog en wenst u meer informatie over onze werkwijze neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsafsraak.
In aanvang van ieder project wordt samen met u het huisvestingsplan opgesteld, waarin alle verwachtingen, budget en planning zijn vastgesteld. Door begeleiding met beelden wordt u in staat gesteld gefundeerde vormgevingskeuzes te maken die precies zijn afgestemd op uw behoeftes en doelstellingen. Identiteit wordt zo gekoppeld aan vormgevingsuitgangspunten die een onderdeel vormen voor het ontwerp.
-
Laatste berichten
Nieuws Categorieën
- Albatros 85 Deelplan 20
- architect Kloet
- architect Rietgans
- architect Uiver
- architect vos schapenatjesduin
- architecten kavels
- architectenbureau Den Haag
- certificaat erkend BNA bureau
- duurzaam bouwen
- IBB (Ik Bouw Betaalbaar) Den Haag
- industrieel
- kavel architect
- kavels Nieuw Delft
- natuurlijke materialen
- nul-op-de-meter
- samen bouwen CPO
- zelfbouw
- zelfbouw Nieuw Delft
- Zelfbouwkavels veld 6
Factory house IJburg
STAP 1 kennismaking:
Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek zullen wij jullie wensen en smaak bespreken. Tevens zullen wij dit toetsen aan jullie budget en de regelgeving zoals het bestemmingsplan en het bouwbesluit. Op basis van dit gesprek zullen wij een vrijblijvende offerte maken voor de architectenwerkzaamheden.
Brooklyn house IJburg
Ontwerp:
Allereerst brengen wij de wensen en eisen van u als opdrachtgever in kaart. Dit wordt vertaald naar een programma van eisen. Daarbij is ook belangrijk dat het programma van eisen in balans is met uw budget. Vervolgens zullen wij de locatie uitgebreid analyseren. De plek, de omgeving en oriëntatie op de zon spelen hierin een belangrijke rol. Deze resultaten vormen de basis van het ontwerpconcept. Heeft u nog geen optie op een kavel dan kunnen wij u hierin adviseren.
Aan de hand van uw wensen en eisen maken wij een passend ontwerp. Wij tonen u diverse ontwerpmogelijkheden maar de keuzevrijheid voor u als klant blijft gewaarborgd. Het ontwerp krijgt daarmee een uniek en persoonlijk karakter. Hierin wordt rekening gehouden met uw wensen in relatie tot het gestelde budget. Tijdens het ontwerpproces vormt de uitwisseling van wederzijdse ideeën en inspiratie de basis om gezamenlijk tot een visie voor het project te komen. Uw wensen worden op een unieke hedendaagse manier vormgegeven, gebruikmakend van een krachtig 3D-model en een sterke technische uitwerking, waarin uw wensen binnen de beste prijs-kwaliteitsverhouding gerealiseerd worden.
De werkzaamheden in de ontwerpfase bestaan uit het Schetsontwerp, Voorlopig ontwerp en het Definitief ontwerp. In het Schetsontwerp onderzoeken wij diverse ruimtelijke en functionele oplossingsmogelijkheden aan de hand van ontwerpen in 3D. In het Voorlopig ontwerp wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een af ontwerp en worden de duurzame uitgangspunten van het project opgesteld. Dit wordt bouwtechnisch uitgewerkt in het Definitief ontwerp. In deze fase worden de materialen en de kleurstelling van het ontwerp definitief bepaald.
Vergunning
In de fase technisch ontwerp worden de tekeningen verder uitgewerkt zodat de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd en de aanbesteding kan worden gestart. De fabrikanten komen in beeld en er komen vragen aan de orde als; welk product type gevelmateriaal, welke type kozijn, welke trappen, hang en sluitwerk, welke verwarmingselementen en welke schakelaars en stopcontacten willen we toepassen. Het zijn deze details die de woning uiteindelijk mede haar karakteristieke uitstraling geven. Tijdens deze fase van het proces zal de architect erop toezien dat het bouwbudget niet overschreden wordt. Meedenken over deze materialen en producten wordt van de opdrachtgever verlangd. De bouwkundige details worden nu verder uitgewerkt zodat de tekeningen een waarheidsgetrouw beeld geven. Wanneer het ontwerp nu wordt goedgekeurd door de opdrachtgever dan zal de architect de vergunningsaanvraag kunnen voorbereiden en de documenten voor de aannemersselectie in orde maken.
Aanbesteding
Voordat de aannemer het ontwerp kan gaan uitvoeren zal een document (technische omschrijving of bestek) worden samengesteld door de architect dat de precieze leidraad is bij de feitelijke bouw. Alle materialen worden hierin beschreven en alle taken voor de aannemer en de installateurs staan hierin genoemd. Ook de algemene bepalingen en voorwaarden waarbinnen de bouw gerealiseerd moeten gaan worden, de garantiebepalingen, verzekeringen en voorschriften zijn er nauwkeurig in aangegeven. Samen met de tekeningen vormt dit document de basis van het contract tussen opdrachtgever en aannemer. Dit bestek is de basis voor prijsvorming bij de aannemersselectie.
Uivoering
Terwijl de aannemer met zijn team het ontwerp realiseert, houdt de architect toezicht op deze werkzaamheden want hoewel alles in het door alle partijen ondertekende bestek vastligt, kunnen zich tijdens de bouw toch onverwachte omstandigheden voordoen. De architect zal je in deze situaties adviseren en oplossingen bedenken. Hij bewaakt het tijdschema, controleert de maatvoering, de details en de geleverde materialen. Tijdens de bouwvergaderingen waar de opdrachtgever natuurlijk ook van harte welkom is, wordt de voortgang bijgehouden, oplossingen bedacht voor onvoorziene omstandigheden. Van deze vergadering wordt natuurlijk een verslag gemaakt zodat nieuw gemaakte afspraken worden vastgelegd.
Oplevering
Oplevering; als het werk van de aannemer bijna klaar is meldt hij dit aan de architect en de opdrachtgever en kan er worden opgeleverd. De architect inspecteert dan samen met de opdrachtgever en de aannemer of alles precies is gebouwd zoals is afgesproken. Eventuele onvolledigheden of uitvoeringsfouten worden door de aannemer gerepareerd overeenkomstig de afspraken zoals vastgelegd in het bestek en binnen een vastgestelde termijn.