Vrije kavels met karakter in Culemborg

Vrije kavels met karakter in Culemborg – Aan de rand van de wijk Parijsch in Culemborg liggen de architectenkavels. Hier kunnen particulieren een stuk grond kopen en samen met een van de vier architecten een vrijstaand huis bouwen. De kavels liggen op markante plekken in de wijk Parijsch met een vrij en mooi uitzicht over de Prijsseweg in Culemborg.

De afgelopen jaren heeft Global Architects 13 woningen ontworpen op de architectenkavels in de wijk Parijsch Culemborg. De eerste vijf woningen zijn inmiddels opgeleverd in fase 1, zie de foto hierboven. Op de architectenkavels kunnen particulieren hun eigen droomhuis realiseren. Elke fase wordt gekenmerkt door een thema. De thema’s zijn dan ook geïntroduceerd op markante plekken, bijvoorbeeld aan de randen van het gebied. De architectuur van de wijk presenteert zich hier naar de omgeving. Ondanks de verschillende thema’s is de overkoepelende beeldkwaliteit en architectuur; hedendaags, archetypisch en monolithisch. Een belangrijk middel om deze architectuur te bewerkstelligen is het streven naar een monolithische uitstraling. Dat wil zeggen dat de woningen zijn vormgegeven alsof deze geheel uit 1 materiaal bestaan.

Doordat de woningen ontworpen zijn in samenspraak met de bewoners, is elke woning uniek passend bij de wensen van de eindgebruiker en het thema van de wijk: Vrije kavels met karakter in Culemborg!

 

 

architectenkavels-Parijsch-Culemborg-global-architects-fase1-zelfbouw-kavel

Architectenkavels Parijsch - de bewoners aan het woord

zie hier meer vrijstaande woningen

Delen