Brooklyn House Blok59 Amsterdam

Brooklyn House gelegen in Blok59 te Amsterdam is een hoekhuis met een open loft ruimte op de begane grond. Door middel van een trap aan de voorkant van de woning komt men 60 cm hoger binnen. Dit zorgt voor een niveau verschil op de begane grond, waar een plafond hoogte van 3,3 m in het midden gedeelte aanwezig is. De begane grond heeft een open loftachtige uitstraling die gekenmerkt wordt door 2 grote stalen portalen in het zicht en een prachtige betonnen vloer en trap die zich door de gehele ruimte ontvouwt. Op de eerste etage zijn 3 kamers en op de 3e etage 2 kamers. Op elke verdieping is een badkamer gerealiseerd.

Typologie

Zelfbouw woning in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

woning 175 m2 GBO

Projectteam

Arthur Nuss, Tomáš Beránek en Ivo Oosterbaan

Brooklyn House industriele loft woning Blok59_IJburg_brooklyn_house_amsterdam

materialisatie

De woning is gebouwd van duurzame natuurlijke onderhoudsvriendelijke materialen, welke in samenspraak met de opdrachtgevers zijn bepaald. Denk daarbij aan baksteen, stuc, beton en aluminium kozijnen.

Blok59_IJburg_brooklyn_house_amsterdam

Brooklyn House wordt gekenmerkt door een industriele uitstraling, als een industriele loft in New York. De bakstenen zijn getrommeld en hebben een authentieke look door een cementpapje dat over de oranje steen zit. Dit in combinatie met de zwarte kozijnen geeft het Brooklyn House een unieke uitstraling.

lees meer over onze visie en werkwijze

Delen