Hidden Village

Hidden Village is een huis van 170 m2 ontworpen voor een familie, bestaande uit 2 ouders met 2 kinderen. Het concept van de woning is dat van een ‘verborgen dorp’, zowel op stedenbouwkundig als intern niveau. Global Architects presenteert hiermee het dorp en de woning in essentie als hetzelfde.

De functionele indeling van de woning bestaat uit een dienende kern in het hart van de woning. Rond deze kern liggen de verblijfsruimtes, welke uitkomen in een vide. In deze vide steken verschillende volumes als architectonische elementen in de ruimte, waardoor er een spel ontstaat tussen ruimte en volume. Aan de vide zit een balkon en vanuit de slaapkamers en badkamer op de verdieping zijn er interne ramen, die dit concept extra versterken. Hidden Village is door Global Architects ontworpen als totaal concept waarbij het exterieur, interieur en het ontwerp van de buitenruimte volledig op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken.

Typologie

Zelfbouw villa in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

woning 170 m2 GBO

Projectteam

Arthur Nuss, Tomáš Beránek en Ivo Oosterbaan

hidden-village-global-plans

ruimtelijke beleving

Hidden Village; binnen een heldere dakvorm is een levendig interieur landschap ontworpen, met het concept van een ‘dorp’. Het gehele programma heeft een relatie met een open vide, welke gekenmerkt wordt door een speelse compositie van daklichten en verschillende functionele volumes die deze ruimten insteken.

hidden-village-global-architects-exterieur

duurzaam bouwen - 0 op de meter

De woning is gebouwd met passieve bouwblokken, welke uitmuntend isoleren met een rc waarde van 9. Als gevelbekleding is spuitkurk worden toegepast. Dit ecologisch verantwoorde product geeft de woning een eigentijdse uitstraling in combinatie met donker grijze aluminium kozijnen met triple glas en vergrijsd houten lamellen. Dit in combinatie met een lucht warmtepomp (gasloos) en voldoende pv-panelen zorgt ervoor dat dit huis 0 op de meter heeft en dus extreem duurzaam is.

hidden-village-global-architects-exterieur-vogelvlucht

huis als een dorp

Aan de Sneephof 5 in Ypenburg Den Haag heeft de gemeente Den Haag 6 kavels uitgegeven voor vrijstaande woningen welke in het particulier opdrachtgeverschap gebouwd dienden te worden.

Hidden Village vertoont een dualiteit in het concept. Aan de ene kant ligt de hedendaags vormgegeven woning ‘verborgen’ tussen een ‘dorpje’ van traditionele woningen. Aan de andere kant is de functionele indeling van de woning geïnspireerd op het concept van een ‘dorp’.

Het concept Hidden Village is in samenspraak met de toekomstige bewoners tot stand gekomen. Binnen een volume van 600 m3 is een programma ontworpen van 4 slaapkamers, 2 badkamers, een kantoortje, waarbij de bewoners elkaar steeds weer kunnen ontmoeten in de open leefruimtes rond de vide.

De woning wordt gekenmerkt door een hedendaags minimalistische vormgeving, veel daglicht, een spannend interieur met het concept van een ‘dorp’ en een EPC van 0.

lees meer over visie en werkwijze

Delen