LOFT Hotel

LOFT Hotel is een transformatie van een bestaand kantoorgebouw naar hotelappartementen. LOFT Hotel is een nieuw hotel concept, waar in het traditionele hotel het bed centraal staat, staat in het Loft Hotel de loft ruimte met open keuken, eetkamer en zithoek centraal. LOFT Hotel wordt gerealiseerd in een bestaand kantoorpand in het gebied Beukhorst West in Hoofddorp. Hoofddorp ontwikkelt zich tot een toekomstbestendige en meer levendige stad, waar werken, wonen en voorzieningen veel meer met elkaar vermengen. Beukhorst West het gebied tussen het centrum van Hoofddorp en het station speelt een belangrijke rol hierin. De komst van het LOFT hotel in dit voormalig kantoren gebied sluit hier goed bij aan.

Het Loft Hotel richt zich op expats en zakenreiziger die 1 tot 26 weken in Nederland verblijven.
De uitstraling van de kamers is hedendaags en fris, passend bij de moderne zakenreiziger, LOFT Hotel is bovendien een gevoel voorzien van alle gemakken van de hedendaagse tijd.

Typologie

Transformatie van kantoor naar hotel

Grootte

3200 m2 GO

Projectteam

Arthur Nuss en Tomáš Beránek

tranformatie

Locatie

Het Beukenhorst West en het gebied er omheen ontbeert momenteel de levendigheid en vitaliteit, relevante aspecten voor een provinciehoofdstad en die ten zeerste gestimuleerd dienen te worden. Ons initiatief zal naadloos passen bij de ambities en structuurvisie van de stad Hoofddorp.

De kamers geven de gasten direct het thuis gevoel en speelt in op zakenreizigers en expats die veel van huis zijn. De ruimtes zijn door het vele daglicht ideaal geschikt om in te werken en men heeft de mogelijkheid om zelf wat te koken en te relaxen, daarnaast heeft het Loft Hotel de service van een hotel. De gasten op elk gewenst moment eten en drinken bestellen en kunnen zelf bepalen hoe vaak de kamers worden schoongemaakt, elke dag, om de drie dagen om elke week, dit is afhankelijk van de periode dat men blijft.

Op de begane grond is geen traditionele receptie maar een gezellige bar, waar men kan inchecken en een drankje of hapje kan bestellen. De algemene ruimte / lounge is tevens ingericht als verschillende huiskamers gekoppeld aan een ruim terras op het Zuiden, met een mooi uitzicht op het voorgelegen water. Er zal tevens een kleine fitnessruimte aanwezig zijn waar men de gasten kosteloos van gebruik van kunnen maken.
De algemene ruimte zal gedurende de dag en de avond ook opengesteld zijn voor bezoekers, hier kan met in een relaxte ‘huiskamer sfeer’ werken of gasten ontmoeten. In de algemene ruimtes zal het LOFT concept ook volledig tot uiting komen.

Delen