Loft Jordaan

Loft Jordaan is een verbouwing van een bestaande jaren 70 woning aan de Brouwersgracht te Amsterdam. De woning is 75 m2 groot, het concept van de woning is om binnen een beperkte ruimte een zo eigentijdse loftachtige en functionele woning te creëren, die voldoet aan alle gemakken van deze tijd.

Typologie

Renovatie appartement in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

woning 75 m2

Projectteam

Arthur Nuss, Tomáš Beránek en Ivo Oosterbaan

Het programma van de woning bestaat uit een leefruimte en een slaapgedeelte. Beide gedeeltes worden gescheiden van elkaar door functioneel geplaatste elementen tussen de slaapkamer en de woonkamer. Deze elementen bevatten de badkamer, garderobe en technische ruimte. Door de toepassing van verdiepingshoge deuren wordt de identiteit van deze elementen versterkt.

renovation-interior-design-mansion-Amsterdam

In het midden van de ruimte tegenover de badkamer is een open keuken geplaatst, deze dient tevens als doorgang ruimte naar de achtergelegen tuin.

Loft Jordaan eigentijdse verbouwing bestaande jaren 70 woning

Materialisatie

Elk element heeft zijn eigen identiteit doordat deze op een eigen manier gematerialiseerd is. De gekozen materialen zijn veelal natuurlijke materialen, als hout, beton en natuursteen. De detaillering is minimalistisch. Door het open ontwerp ontstaat een prachtig licht appartement met een eigen hedendaagse uitstraling.

Delen