Renovatie jaren-30 woning Bussum

Renovatie jaren-30 woning Bussum – centraal gelegen midden in de villawijk het Spiegel te Bussum is een prachtige jaren-30 hoekwoning gelegen.

De ontwerpopgave voor de jaren-30 hoekwoning had als doel zowel het vakantiegevoel van de locatie als de ervaring van de ruimte op een unieke en eigentijdse manier vorm te geven. Global Architects ontwerpt zowel het interieur, exterieur en de ruime besloten tuin.

Typologie

Renovatie hoekwoning in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

woning 240 m2

Projectteam

Arthur Nuss, Tomáš Beránek, Jony Nederend en Kallia Theodoraki

Renovatie jaren-30 woning Bussum

Centraal in de ontwerpopgave van de renovatie jaren-30 woning Bussum staat het creëren van open loftachtige ruimtes, in de van origine hokkerige jaren 30-woning. Tevens dient het ontwerp eigentijds, natuurlijk, stoer en warm te zijn. Met de toevoeging van vides, muur doorbraken en de toepassing van natuurlijke materialen is dit gewenste resultaat bereikt.

Door de toevoeging van nieuwe stalen, ranke profielen in de buitengevel ontstaat er directe binnen-buiten relatie met de ruime voor- en achtertuin.

Een heldere verdeling in de functionaliteit en het creëren van een nieuwe ruimtelijke schaal zijn bereikt zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de woning.

Bussumse Villa jaren'30 renovatie re-style Meerweg Bussum

visualisatie eindresultaat na renovatie

zie hieronder de situatie voor de renovatie

Bussumse Villa jaren'30 renovatie re-style Meerweg Bussum bestaand

situatie voor renovatie

De bestaande seperatiewand tussen voor- en achterkamer, tijdens opname

Bussumse Villa jaren'30 renovatie re-style Meerweg Bussum_vloerafwerking keuken

Materialisatie

Elk element heeft zijn eigen identiteit doordat deze op een eigen manier gematerialiseerd is. De gekozen materialen zijn veelal natuurlijke materialen, als hout, beton en natuursteen. De detaillering is minimalistisch.
De wit gestucte muren en plafonds contrasteren fraai met de twee constructieve schijven: wit onthulde metselwerk en de betonnen structuur. Daarnaast zijn er in de inrichting en afwerking van het interieur industriële elementen en materialen (her-) gebruikt.
De keuken is de schakel met de voor- en achtertuin. Om dit extra te benadrukken wordt zowel buiten als binnenruimte de vloer en terras met dezelfde klinkers afgewerkt.

Renovatie jaren-30 woning Bussum

Het resultaat is een woonervaring die de idealen van de vroeg 20e eeuwse bourgeoisie combineert met moderne high-tech en industriële ontwerpelementen, bekroond met een comfortabel binnenklimaat door de toepassing van duurzame bouwkundige principes.

De volgende duurzame maatregelen zijn uitgevoerd tijdens de woningrenovatie;
– na-isolatie wanden, dak en begane grondvloer
– vloerverwarming
– plaatsing van nieuwe kozijnen met dubbel glas HR++
– mv-installatie aanbrengen in de natte ruimtens en keuken
– ventilatieroosters Co2 gestuurd
– domotica elektrotechniek, afgestemd op gebruikers
– LED-verlichting
– gebruikmakend van bestaande en 2e hands materialen en meubels
– pv-panelen

meer over renovatie & interieur

Delen