SandCbar strandpaviljoen Katwijk

Voor strandpaviljoen SandCbar in Katwijk hebben wij een ontwerp gemaakt voor een permanent jaarrond strandpaviljoen. In 2023 hebben wij de omgevingsvergunning verkregen en in het voorjaar van 2024 zal de strandclub haar deuren openen.

Het concept van het ontwerp is een hoofdgebouw met 2 zadeldaken, welke evenwijdig aan de duinvoet liggen. Aan het hoofdgebouw zitten verschillende aanbouwen, de aanbouwen geven het strandpaviljoen de vibe en uitstraling passend bij het strand. Qua vormgeving is het fris en hedendaags, gebruikmakend van natuurlijke materialen en een sterke binnen-buiten relatie.

Typologie

jaarrond strandpaviljoen

Grootte

600 m2 strandpaviljoen

400 m2 buiten terras

Projectteam

Arthur Nuss, Tomas Beranek en Kallia Theodoraki

In samenwerking met

SandCbar

Ouwehandbouw

SandCbar_architect_strandpaviljoen_locatie

Locatie

Het strandpaviljoen ligt tussen twee strandopgangen. Hierdoor is het toegankelijk via de aanbouw aan zowel de Noord- als de Oostkant van het paviljoen. Er ontstaat op deze manier een spannende routing naar het hoofdgebouw, wanneer men bij minder goed weer binnenkomt via de aanbouwen of bij goed weer over het strand terras.

Concept

De 3 aanbouwen aan de Noordkant en de erker aan de Zuidkant van het paviljoen hebben een dezelfde nok en goothoogte als het hoofdgebouw. Hierdoor sluiten deze aanbouwen goed aan op het dakvlak van het hoofdgebouw en geeft het herkenbaarheid door de terugkomende maatverhoudingen van de kopgevel en de grootte van het kozijn. Qua materialisatie zullen de 4 aanbouwen een herkenbare uitstraling krijgen passend bij het strand.

De aanbouw aan de Oostkant van het paviljoen zal opgebouwd worden uit stoere houten kolommen / meerpalen. Tussen de kolommen zullen komt een transparante laag van glas en een gefilterde zonwerende laag van rieten matten.

SandCbar strandpaviljoen Katwijk

Start bouw december 2023

Volg hier de bouw van het strandpaviljoen

Delen