strandhuisjes de Duinen

Strandhuisjes de Duinen hebben een open en ruimtelijk karakter, qua vormgeving is het fris en hedendaags.

Het huisje heeft een alzijdige oriëntatie waarbij de zij-gevels doorlopen in de dakvlakken. Op beide kopse zijden is een vrijwel volledig transparante gevel, met maximaal uitzicht op zee, strand en duinen. De veranda aan de voorzijde geeft een maximaal uitzicht op het strand en zee en benadrukt het open karakter van het huisje. Door de toepassing van een vouw deur en dezelfde houten materialisatie op de vloer van de veranda en de woonkamer wordt deze binnen-buiten relatie ook extra waarneembaar in het huisje, de veranda is ontworpen als buitenkamer, waar ook het gevelmateriaal van zij-gevel en dak doorloopt als overstek

Typologie

Concept tiny house/vakantiehuis

Grootte

woning 45 m2 BVO

Projectteam

Arthur Nuss en Tomáš Beránek

In het midden zitten de dienende ruimtes (natte cel, keuken, technische ruimte) en de opgang naar de entresol. Achterin het huisje is een verhoogd twee-persoonsbed, waaronder een buitenberging zit voor buitenzitjes, surfboard, wetsuit oa. De entresol biedt tevens ruimte aan 4 slaapplekken en wordt beveiligd dmv een visnet, een leuk herkenbaar element passend bij het strand. Aan de achterzijde van het strandhuisje is een buitendouche, zodat men zich kan afspoelen zonder dat er teveel zand het huisje inkomt.

Door de plaatsing van de huisjes aan de rand van de kavel ontstaat ten zuiden van elk huisje een binnenpatio op het strand, hier kan men uit de wind genieten van de zee, strand en de duinen. Door de entreetrap naar veranda en strandhuisje aan de zijkant te leggen wordt deze relatie extra versterkt. Tevens zal hier een houtenpaal komen, waar men een hangmat aan kan bevestigen. Om en om wordt het volgende huisje 15 graden gedraaid zodat een levendig en speels beeld ontstaat.

Materialisatie

Qua materiaal is gekozen voor neutrale natuurlijke materialen als bamboe, onbehandeld hout, staal en glas passend bij het strand en de duinen. De mensen geven de strandhuisjes haar kleur. Het interieur is functioneel van opzet en binnen is een prachtige licht inval waarneembaar, met een maximaal uitzicht op de zee en strand.

duurzaamheid

strandhuisjes de Duinen

Het strandhuisje is ontworpen vanuit een integraal duurzaamheidsconcept, waarbij alle kwaliteitsaspecten gewogen worden; functionaliteit, ecologisch duurzaam, levensduur, comfort, kosten, gezondheid en verhuurbaarheid. Een integrale ontwerpaanpak is de basis voor energiebewust ontwerpen, dat gericht is op een comfortabel en gezond binnenklimaat met een zo laag mogelijk energieverbruik. Doordachte oriëntatie, efficiënt gebruik van daglicht, toepassing van klimaatbuffers, natuurlijke ventilatie, zonwering en het opwekken van zonne-energie zijn in het ontwerp geïntegreerd. De toegepaste materialen zijn zorgvuldig gekozen en worden energiezuinig geproduceerd en getransporteerd, zonder uitstoot van schadelijk stoffen.

Delen