Tiny Beach house

Tiny Beach House, de ontwerpopgave voor de renovatie van dit voormalig vissershuisje aan de Ankerstraat te Scheveningen had als doel zowel het vakantiegevoel van de locatie als de ervaring van de ruimte op een efficiƫnte en eigentijdse manier vorm te geven.

De opdrachtgevers hadden de wens om hun bestaande woning van 160 m2 te verhuren en hun droom te realiseren in een voormalig vissershuisje van 55 m2 in een hofje in Scheveningen.

Typologie

Renovatie vissershuisje in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

woning 60 m2

Projectteam

Arthur Nuss, Tomas Beranek en Ivo Oosterbaan

renovatie_den_haag_vissershuisje_Tiny Beach house_01

De begane grond van Tiny Beach House omvat de woonkamer en de eetkamer. De keuken en de trap uitgevoerd als meubelstuk in minimalistische stijl, zorgen voor de benodigde opslagruimte. Zo herbergen deze een verborgen ijskast, opslag voor de oven en boekenplanken.

renovatie_den_haag_vissershuisje_Tiny Beach house_01

Een heldere verdeling in de functionaliteit en het terugbrengen van de schaal van de ruimte zijn bereikt zonder afbreuk te doen aan het interieur. De functie van de woonkamer wordt extra benadrukt doordat het schitterend gerestaureerde houten balken plafond dat zich boven de woonkamer ontvouwt en het gestucte plafond van de daarboven gelegen uitbouw op de 1e verdieping dat zich boven de eetkamer en keuken ontvouwt.

Tiny Beach House

situatie voor renovatie

renovatie_den_haag_vissershuisje_Tiny Beach house

Materialisatie

De beige met leem gestucte muren, de witte plafonds van de stucwerk en de originele houtenbalken structuur en de betonnen vloer van micro-cement geven het interieur een frisse lichte beachy uitstraling. De betonnen vloer loopt door in het plaatsje, waardoor de binnen-buiten relatie extra wordt benadrukt. Tevens doordat de schuifpui van Tudor maximaal open kan.

renovatie_den_haag_vissershuisje_Tiny Beach house

Het resultaat is een woonervaring die een gevoel van vrijheid oproept, bekroond met een comfortabel binnenklimaat door de toepassing van ecologisch duurzame bouwkundige principes.

Zie hier een foto van onze locatie ontmoeting na oplevering.

meer over renovatie & interier

duurzaam bouwen

Tiny Beach House

De volgende duurzame maatregelen zijn uitgevoerd tijdens de woningrenovatie;
– na-isolatie wanden met houtvezelplaten en leemstucwerk
– plaatsingen dubbel glas
– vervangingen ketel voor vloerverwarming op pv-panelen
– LED-verlichting
– gasloos

renovation architect interior design The Hague

Delen