Villa White Lodge Noordwijk

Villa White Lodge Noordwijk  is een verbouwing van een bestaande jaren 30 woning te Noordwijk. De woning is 225 m2 groot, het concept van de woning is om binnen een gedateerde donkere ruimte een zo eigentijdse loftachtige en functionele woning te creëren, die voldoet aan alle gemakken van deze tijd.

De renovatie van villa White Lodge bestond uit het vergroten van de ruimtelijkheid van de woning, het creëren van een sterke binnen-buiten relatie en het huis energiezuining verbouwen.

Rondom zijn de kozijnen vervangen voor nieuwe houten kozijnen met dubbel glas. Tevens hebben wij de borstweringen uitgezaagd, zodat er een sterkere binnen-buiten relatie ontstaat. De pui aan de eetkamer is een harmonica vouw pui en kan volledig open worden gezet. De indeling van de roede verdeling is aangepast naar een stijlvolle onderverdeling passend bij het karakter van het huis.

Typologie

Renovatie villa in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

woning 225 m2

Projectteam

Arthur Nuss en Tomáš Beránek

Binnen in de woning is de ruimtelijkheid vergroot door muurdoorbraken, welke alle uitkomen in de eetkamer, de centrale plek van het huis. De nieuwe geïsoleerde betonvloer van licht gevlinderd beton verbindt alle ruimtes naadloos met elkaar.

De vervallen ongeïsoleerde aanbouw is vervangen door een hedendaagse aanbouw met ultra dunne kozijnen met een aanzichtbreedte van 18 mm en geeft het huis een stijlvolle toevoeging. Naast het ontwerp voor de buiten en binnenkant hebben wij ook de tuin mee ontworpen, hierdoor ontstaat er een krachtig geheel en lopen binnen en buiten op een elegante manier in elkaar over.

Villa White Lodge Noordwijk

Materialisatie

De gekozen materialen zijn veelal natuurlijke materialen, als hout, beton en natuursteen. De detaillering is minimalistisch. Door het open ontwerp ontstaat een prachtig lichte villa met een eigen hedendaagse uitstraling.

lees hier meer over onze werkwijze

Het programma van Villa White Lodge Noordwijk bestaat uit leefruimtes op de begane grond en de slaapgedeeltes op de verdieping.

De volgende onderdelen zijn vernieuwd tijdens de verbouwing:

– verdiepingshoge kozijnen in eetkamer
– nieuwe kozijnen met dubbelglas
– nieuwe begane geïsoleerde grond vloer met vloerverwarming
– woonbeton
– keuken
– muurdoorbraken
– aanbouw
– tuinontwerp

architect renovatie interieurontwerp vergunningen bouwbegeleiding verbouwingen

BEFORE RENOVATION

architect renovatie interieurontwerp vergunningen bouwbegeleiding verbouwingen

Delen