wonen in een hofje

Wonen in een hofje is een concept waarbij 2 types woningen rond 2 gezamenlijke hofjes liggen. De type A woningen zijn levensloopbestendige woningen voor ouderen waarbij op de begane grond een slaapkamer en badkamer gesitueerd zijn. De type B woningen zijn eengezinswoningen voor jonge gezinnen. Hierdoor ontstaat een interessante mix van woningen waardoor opa en oma kunnen wonen bij hun kinderen en kleinkinderen rond een gezamenlijk hof. Bovendien hebben alle woningen een privé buitenruimte aan de achterkant van de woning.

wonen in een hofje

Duurzaamheid

Wij hanteren een integrale ontwerpaanpak vanaf de initiatieffase, waarbij alle kwaliteitsaspecten gewogen worden; functionaliteit, duurzaamheid, levensduur, comfort, kosten, gezondheid en verkoopbaarheid. Een integrale ontwerpaanpak is de basis voor energiebewust ontwerpen, dat gericht is op een comfortabel en gezond binnenklimaat, veel daglicht, met een zo laag mogelijk energieverbruik.
Dit brengt de volgende voordelen met zich mee: – meer comfort, een kortere bouwtijd, ruimte voor wensen van eindgebruikers, gezond binnenklimaat, goedkoop in gebruik, hoogwaardig materiaalkeuzes en detaillering, zonnepanelen op dak, afwezigheid van tocht, luchtdicht.

 

Delen