Hanging Gardens Almere

Hanging Gardens Almere is ontworpen volgens de thema’s van Growing Green Cities. Een verticale tuin van loft-appartementen ontwikkelt in het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Urban Garden staat voor stadslandbouw, circulair wonen en samenkomen. Gave en bijzondere woningen, in verschillende afwerkniveaus, passend bij het karakter en het budget van de bewoner. Met Urban Garden willen wij een plek maken waar uiteenlopende mensen zich thuis voelen. Door een grote variëteit in formaten van de appartementen wordt het een gebouw dat straks door diverse bewoners wordt bewoond: jong, ouder, gezinnen, stellen en singles, creatievelingen en sociale stadsbewoners. Van alles door elkaar, maar wel met een gemeenschappelijke wens: groen stedelijk wonen, stadslandbouw, circulair bouwen en mede zelf het huis vormgeven, in de nabijheid van een stadskern

Hanging Gardens Almere

Greening, Feeding, Energizing and Healthying

Bewoners stellen steeds hogere eisen aan een duurzame en gezonde leefomgeving. Voor een duurzame toekomstbestendige ontwikkeling moet daarom kwaliteit worden geboden, met voldoende groen en aantrekkelijke buitenruimtes. Dit vraagt om verrassende en innovatieve concepten in ontwerp en architectuur, zoals vergroening en verduurzaming. Wij zetten hier volledig op in met ons concept Hanging Gardens.

Hanging Gardens Almere

In Hanging Gardens Almere hebben bewoners naast een aantrekkelijke privé buitenruimte met wintertuin de beschikking over een grote collectieve tuin rondom het gebouw en op het dak, met ruimte voor stadslandbouw, ontmoeting, spelen en ontspanning. Een groene oase van rust midden in de hectiek van de stad, waardoor wonen in de stad een hele nieuwe belevingskwaliteit krijgt.

De wintertuin stelt bewoners in de gelegenheid om hun eigen groentes te kweken en bewuster bezig te zijn met gezonde voeding. De groene wereld van hangende tuinen is zichtbaar vanuit de straat en staat in verbinding met de groene inrichting van de omgeving. Hanging Gardens is een circulair gebouw met gezonde, comfortabele en energie-neutrale woningen. Flexibiliteit en overmaat in het ontwerp maken het gebouw toekomstbestendig en duurzaam.

Delen