Samen bouwen aan Oosterwold

Almere Oosterwold is een groene en landelijke omgeving. Het gebied is gelegen tussen Almere en Zeewolde en beslaat 4300 hectare. De gebiedsinrichting wordt overgelaten aan de initiatiefnemers. Hoe Oosterwold eruit komt te zien weet nog niemand. Dat is aan de bewoners! Samen met de toekomstige bewoners werken wij New Roots Oosterwold uit. New Roots is wonen in vrijheid met ruimte voor pionieren. De bewoners kiezen hoe men wilt wonen. Unieke vrijstaande woningen op zeer grote kavels in een omgeving met minder regels, maar ook met een zelfvoorzienend karakter en vanuit een organische groei.

workshops

Tijdens interactieve workshops bepalen de bewoners de grootte van de kavel en de positie van de woning binnen het plangebied. De bouwgroep ontwikkelt het gebied op een organische manier van onderop. Door middel van meerdere workshops in het organische proces krijgen de wensen en eisen van de bewoners steeds meer vorm. De bouwgroepleden presenteren tijdens elke workshop de resultaten aan elkaar. Op deze manier leert de groep elkaar beter kennen en wordt het groepsgevoel versterkt.

dromen

De CPO bouwgroep bepaalt ook de inrichting van het gebied welke moet voldoen aan een aantal spelregels. De woningen en het gebied zijn verregaand zelfvoorzienend.

wonen naar eigen smaak

De ontwikkelmethodiek van Oosterwold is radicaal anders dan gebruikelijk. Het agrarische landschap krijgt door de initiatiefnemers van onderop stap voor stap meer een woonvorm. De gebiedsinrichting wordt volledig aan eigen initiatief overgelaten.

eenheid door verscheidenheid

Aan de hand van de resultaten uit de workshops maken wij samen met de deelnemers een passend ontwerp. Wij tonen u diverse ontwerp mogelijkheden maar de keuzevrijheid voor u als klant blijft gewaarborgd en het ontwerp krijgt daarmee een uniek en persoonlijk karakter, hierin wordt rekening gehouden met uw wensen in relatie tot het gestelde budget.

Delen