Terrace villa Culemborg

Terrace villa Culemborg | Inmiddels is de omgevinsvergunning verleend voor een duurzame vrijstaande woning op een architectenkavel in Culemborg.

De woning is gelegen in Culemborg, een stad met een rijke historische traditie. Gelegen in een nieuw ontwikkelgebied grenzend aan de bunkerlijn uit de Tweede Wereldoorlog, geniet het huis een unieke historische context. Omringd door pittoreske akkers langs de rivier de Lek, is op de locatie de charme van de omgeving voelbaar. De woning is gepositioneerd aan de rand van dit nieuwe gebied, wat de ontwerpoverwegingen heeft beïnvloed.

Het huis werd geconceptualiseerd vanuit een groter basis volume op de begane grond en een kleiner volume voor de slaap verdiepingen. Doordat het volume van de begane grond groter is en er happen uit het slaap verdiepingen volume zijn gehaald ontstaat een interessante compositie van terrassen met een prachtig uitzicht over het landelijke Culemborg.

detail-tekening-architecten-kavel-villa-culemborg

Materialisatie

De volumes zullen wit worden gestucd. Waar een hap uit het volume is gehaald zal het gevelmateriaal hout zijn. Hierdoor komt het concept van de woning ook terug in de materialisatie.

Dit wordt smaakvol aangevuld door strakke zwarte aluminium ramen en zinken dakranden. Het resulterende ensemble is ontworpen in een behouden moderne vormgeving, vol met ingetogen minimalistische accenten.

 

lees meer over onze visie en werkwijze

Delen