Urban Lofts wint VKG Architectuurprijs 2018

In de categorie Nieuwbouw van de VKG Architectuurprijs 2018 wint Urban Lofts in Zwaag door Global Architects. Dit woonblok bestaat uit negentien appartementen die in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zijn ontwikkeld. Flauw hellende dwarskappen en de bereikte variatie in metselwerk en kleur suggereren een per pand georganiseerd woonprogramma.

Urban Lofts toont wat de mogelijkheden zijn van kunststof kozijnen. De hoge kozijnen liggen terug en zijn in combinatie met het metselwerk in blokverband op een fraaie manier verwerkt in het architectonische beeld. De jury spreekt haar waardering uit voor de ogenschijnlijke eenvoud van dit ontwerp.

De jury van de VKG Architectuurprijs 2018 bestaat uit Mark Graafland (Bureau Kroner architecten), Bart van Kampen (de Zwarte Hond), Rick Wessels (voorzitter, Biq architecten), Albert Zegelaar (VKG) en Harm Tilman (secretaris, de Architect).

VKG Architectuurdag
De winnaars van de VKG Architectuurprijs zijn bekend gemaakt tijdens de VKG Architectuurdag, op 28 mei om 14:00 uur in Stadstheater De Kom in Nieuwegein. Richard van Hooijdonk, een van de meest gevraagde trendwatcher en fururist van Nederland, is gevraagd een blik te werpen in de toekomst van de bouw.

VKG Keurmerk
De VKG Architectuurdag staat in het teken van architectuur en hoogwaardige kunststofoplossingen in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Om dit te bevorderen, heeft de VKG het VKG Keurmerk ontwikkeld dat in Nieuwegein aan de vakgemeenschap zal worden gepresenteerd.

VKG

Architecten kiezen steeds vaker voor kunststof. De winnaars van de laatste edities van de VKG Architectuurprijs tonen aan dat de mogelijkheden met kunststof vrijwel onuitputtelijk zijn. Heeft u dat ook ontdekt en heeft u als architect of opdrachtgever onlangs een project gerealiseerd waarbij kunststof gevelelementen op een duurzame en creatieve wijze het ontwerp vervolmaken, dan maakt u kans op de VKG Architectuurprijs, nieuwbouw.

meer informatie op De Architect

Urban Lofts 22 CPO appartementen

CPO

Het gebouw ‘Urban Lofts’ bestaande uit 19 appartementen tussen de 40 en 120 m2, een initiatief van Global Architects en MijnWoonID is ontwikkeld in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).
Het ontwerp van Urban Lofts steekt op een dusdanige manier in elkaar dat het vrijheid biedt in de keuze van de gevelarchitectuur, woningtype, positie binnen het complex en indeling van de woning. Wanneer je liever met een door jou gekozen architect je woning ontwerpt, werken we graag samen. Dat doen we overigens met alle bouwpartners in het proces.

Urban Lofts 22 CPO appartementen

Arthur, als ik aan Urban denk, denk ik stads en minimalistisch. Urban staat voor mij voor stoer bouwen. Met kwalitatieve materialen die nog een tikje ruig zijn. Die lang meegaan en heel lang mooi blijven. Urban betekent niet dat je met glas en staal in een fabriek hoeft te wonen, maar vooral dat je mooie materialen gebruikt en heldere lijnen en veel licht.

meer informatie over het project...

Delen