zelfbouwmarkt Amsterdam

Zelf je huis bouwen. Hoe werkt dat eigenlijk? Doe je het alleen of kan het ook in een groep? Welke valkuilen zijn er? Wat zijn de inspirerende voorbeelden? En wat is het nieuwe aanbod van zelfbouwkavels in Amsterdam? Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens de Zelfbouwmarkt, op zaterdag 24 november (van 12.00 tot 16.00 uur). Plaats van handeling: De Hallen Studio’s, aan de Hannie Dankbaarpassage 18 in Amsterdam.

Nieuw aanbod zelfbouwkavels en informatie over erfpacht en financiering
Uiteraard krijg je op de Zelfbouwmarkt informatie over het nieuwe aanbod van zelfbouwkavels in Amsterdam. Daarnaast kom je van alles te weten over hoe je je zelfbouwhuis zo duurzaam mogelijk bouwt, hoe het zit met erfpacht en hoe de financiering werkt. Verder is er informatie over de stappen die je moet zetten om een (groeps)zelfbouwwoning te bouwen.

Individuele zelfbouw of zelfbouw met anderen
Interessant is daarnaast de informatie over de verschillende vormen van zelfbouw die in Amsterdam mogelijk zijn. Grofweg zijn dat er twee: individuele zelfbouw en zelfbouw met anderen. Beide vormen kennen weer diverse varianten. Bij individuele zelfbouw kun je bijvoorbeeld vrijstaand, tegen elkaar aan en op het water bouwen. Bij zelfbouw met anderen kun je denken aan een bouwgroep (waarbij je samenwerkt met alle andere toekomstige bewoners), medeopdrachtgeverschap (waarbij een professionele partij, samen met de toekomstige bewoners, de ontwikkeling doet) en een wooncoöperatie. Daarbij vorm je met andere toekomstige bewoners een vereniging die de ontwikkeling doet, waarna de leden de woningen huren. Een tussenvorm tussen individuele zelfbouw en zelfbouw met anderen is ‘samen in het klein’. Daarbij bouw je, samen met een of enkele andere toekomstige bewoners, maximaal vier woningen (appartementen) op één kavel. Op de website van de gemeente vind je meer informatie over de verschillende vormen van zelfbouw.

inside_village-den-haag-architect-architectenbureau-zelfbouw-architecuur-modern

Zelfbouwmarkt Amsterdam: van 12.00 tot 16.00 uur
De Zelfbouwmarkt vindt dus plaats in De Hallen Studio’s, aan de Hannie Dankbaarpassage 18 in Amsterdam. Je kunt tussen 12.00 en 16.00 uur vrijblijvend binnenlopen. Je hoeft je dus niet van tevoren aan te melden.

lees hier meer over zelfbouw in Amsterdam

architect_tussenwoning_architectuur_kloet_deelplan20_denhaag

Global Architects ontwerpt en realiseert vernieuwende gebouwen en ruimtes samen met de mensen die er gebruik van maken. Hierdoor ontstaat een mensgerichte architectuur waar men zich prettig, comfortabel en vrij voelt. De gebouwen en ruimtes inspireren de eindgebruikers. Onze architectuur kenmerkt zich door zijn eenvoud, minimalistische detaillering, verscheidenheid, robuuste uitstraling en de toepassing van natuurlijke materialen. Wij zijn werkzaam door het gehele land voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers.

lees meer over onze visie en werkwijze

Delen