Architect tussenwoning

Ben jij opzoek naar een architect voor een nieuwbouw tussenwoning? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Global Architects is een vernieuwend ontwerpbureau uit Den Haag met ruim 12 jaar ervaring met het ontwerpen van zelfbouwwoningen, interieurs en renovatieprojecten. Wij bieden het totaal pakket aan! Het ontwerpen, aanvragen van vergunning en het begeleiden van het zelfbouw project, zowel voor individuen als voor groepen.

architect-de-nijverheid-leiden

Onze visie is gericht op het ontwerpen en realiseren van duurzame, waardevaste woningen van architectonische kwaliteit en natuurlijk betaalbaar. In de afgelopen jaren hebben wij een betrouwbare netwerk van aannemers opgebouwd die met passie en kwaliteit voor u graag de betaalbare woning bouwt. Wij bieden u maatwerk aan binnen kaders voor het realiseren van de woning van uw dromen. Elke woning is uniek.

de nijverheid Leiden architect

Heb jij een kaveloptie dan komen wij graag met je in contact. U kunt tijdens de optieperiode vrijblijvend contact met ons opnemen.

Lees hier meer over onze voorbeeldwoningen

Zie hieronder in de hoofdlijnen onze werkwijze en het proces:

STAP 1 Kennismaking en schetsontwerp:

Door middel van een kennismakingsgesprek worden de wensen en de eisen van de opdrachtgever inzichtelijk gemaakt. Tevens wordt er gezamenlijk gewerkt aan een moodboard, waarin de opdrachtgever aangeeft wat hij mooi en niet mooi vindt. Op basis van deze gegevens maakt Global Architects een passende offerte.

Aan de hand van het programma van eisen en het moodboard maken wij het ontwerp concept. Wij tonen u diverse ontwerpmogelijkheden maar de keuzevrijheid voor u als klant blijft gewaarborgd en het ontwerp krijgt daarmee een uniek en persoonlijk karakter, hierin wordt rekening gehouden met uw wensen in relatie tot het gestelde budget.

Warehouse patiowoning-Dordrecht-De Vrije Wilg-architect-Zelfbouw

STAP 2 Voorlopig ontwerp:

Het doel van deze fase is het ontwikkelen van een voorstelling van het bouwwerk, zodanig dat deze een goed beeld geeft van de situering, de functionele en ruimtelijke opbouw, bestemmingen, gebruiksvoorzieningen, de architectonische verschijningsvorm en de integratie van constructieve en installatietechnische aspecten.

schapenatjesduin-kijkduin-kavel-architect-denhaag-zelfbouw

STAP 3 Definitief ontwerp:

Tijdens het definitief ontwerp worden de bouwkundige tekeningen en de bouwkundige details verder uitgewerkt zodat de tekeningen een waarheidsgetrouw beeld geven. Wanneer het ontwerp nu wordt goedgekeurd door de opdrachtgever dan zal de architect de vergunningsaanvraag kunnen voorbereiden.

STAP 4 Technisch ontwerp:

Voordat de aannemer het ontwerp kan gaan uitvoeren zal een document (technische omschrijving of bestek) en technische tekeningen worden samengesteld door de architect dat de precieze leidraad is bij de feitelijke bouw. Alle materialen worden hierin beschreven en alle taken voor de aannemer en de installateurs staan hierin genoemd. Ook de algemene bepalingen en voorwaarden waarbinnen de bouw gerealiseerd moeten gaan worden, de garantiebepalingen, verzekeringen en voorschriften zijn er nauwkeurig in aangegeven. Samen met de tekeningen vormt dit document de basis van het contract tussen opdrachtgever en aannemer.

nul-op-de-meter-woningen-zelfbouw-ibb-den-haag-architect

STAP 5 Uitvoering:

Terwijl de aannemer met zijn team het ontwerp realiseert, houdt de architect toezicht op deze werkzaamheden want hoewel alles in het door alle partijen ondertekende bestek vastligt, kunnen zich tijdens de bouw toch onverwachte omstandigheden voordoen. De architect zal je in deze situaties adviseren en oplossingen bedenken. Hij bewaakt het tijdschema, controleert de maatvoering, de details en de geleverde materialen. Tijdens de bouwvergaderingen waar de opdrachtgever natuurlijk ook van harte welkom is, wordt de voortgang bijgehouden, oplossingen bedacht voor onvoorziene omstandigheden. Van deze vergadering wordt natuurlijk een verslag gemaakt zodat nieuw gemaakte afspraken worden vastgelegd.

Urban Garden 12 CPO appartementen in Amsterdam

STAP 6 Oplevering:

Als het werk van de aannemer bijna klaar is meldt hij dit aan de architect en de opdrachtgever en kan er worden opgeleverd. De architect inspecteert dan samen met de opdrachtgever en de aannemer of alles precies is gebouwd zoals is afgesproken. Eventuele onvolledigheden of uitvoeringsfouten worden door de aannemer gerepareerd overeenkomstig de afspraken zoals vastgelegd in het bestek en binnen een vastgestelde termijn.

Heb jij een optie of/en je hebt een visie voor je klaswoning nodig? Wij komen dan graag met je in contact. Neem dan tijdens de optieperiode vrijblijvend contact met ons op. Samen bespreken wij jullie idee├źn en als er tijd over is kunnen wij samen een koffie doen bij een van ons gerealiseerde beachclubs, Tulum Tulum. Tot snel!

Delen