Architect de Nijverheid Leiden

Ben jij op zoek naar een unieke woning die voldoet aan al jouw wensen? Dan kun je straks midden in de stad van Leiden zélf aan de slag en je handen uit de mouwen steken om jouw droomwoning te realiseren. Een prachtige combinatie van zelfbouwkavels en kluswoningen maken van de Nijverheid de nieuwste zelfbouwwijk van Leiden.

Wonen in de Nijverheid Leiden, is wonen aan de rand van groen, water en de prachtige binnenstad. Vanuit jouw woning loop je zo het park in en binnen 5 minuten fietsen sta je in het centrum van Leiden. Kortom: in de Nijverheid heb je al het moois van Leiden binnen handbereik!

Global Architects heeft ruim 10 jaar ervaring met het ontwerpen en begeleiden van zelfbouw projecten, zowel voor individuen als voor groepen. Wij kunnen u begeleiden tijdens het proces, ontwerp en realisatieproces van jullie woning(en). Bent u op zoek naar een architect, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Warehouse_Haas-55_patiowoning_schapenatjesduin

Global Architects ontwerpt en realiseert vernieuwende gebouwen en ruimtes samen met de mensen die er gebruik van maken. Hierdoor ontstaat een mensgerichte architectuur waar men zich prettig, comfortabel en vrij voelt. De gebouwen en ruimtes inspireren de eindgebruikers. Onze architectuur kenmerkt zich door zijn eenvoud, minimalistische detaillering, verscheidenheid, robuuste uitstraling en de toepassing van natuurlijke materialen. Wij zijn werkzaam door het gehele land.

Zie hieronder in de hoofdlijnen onze werkwijze en het proces:

STAP 1 Kennismaking en schetsontwerp:

Door middel van een kennismakingsgesprek worden de wensen en de eisen van de opdrachtgever inzichtelijk gemaakt. Tevens wordt er gezamenlijk gewerkt aan een moodboard, waarin de opdrachtgever aangeeft wat hij mooi en niet mooi vindt. Op basis van deze gegevens maakt Global Architects een passende offerte.

Aan de hand van het programma van eisen en het moodboard maken wij het ontwerp concept. Wij tonen u diverse ontwerpmogelijkheden maar de keuzevrijheid voor u als klant blijft gewaarborgd en het ontwerp krijgt daarmee een uniek en persoonlijk karakter, hierin wordt rekening gehouden met uw wensen in relatie tot het gestelde budget.

Egel_Schapenatjesduin_Kijkduin_zelfbouw_architect_architectenbureua_den_haag

STAP 2 Voorlopig ontwerp:

Het doel van deze fase is het ontwikkelen van een voorstelling van het bouwwerk, zodanig dat deze een goed beeld geeft van de situering, de functionele en ruimtelijke opbouw, bestemmingen, gebruiksvoorzieningen, de architectonische verschijningsvorm en de integratie van constructieve en installatietechnische aspecten.

schapenatjesduin-kijkduin-kavel-architect-denhaag-zelfbouw

STAP 3 Definitief ontwerp:

Tijdens het definitief ontwerp worden de bouwkundige tekeningen en de bouwkundige details verder uitgewerkt zodat de tekeningen een waarheidsgetrouw beeld geven. Wanneer het ontwerp nu wordt goedgekeurd door de opdrachtgever dan zal de architect de vergunningsaanvraag kunnen voorbereiden.

STAP 4 Technisch ontwerp:

Voordat de aannemer het ontwerp kan gaan uitvoeren zal een document (technische omschrijving of bestek) en technische tekeningen worden samengesteld door de architect dat de precieze leidraad is bij de feitelijke bouw. Alle materialen worden hierin beschreven en alle taken voor de aannemer en de installateurs staan hierin genoemd. Ook de algemene bepalingen en voorwaarden waarbinnen de bouw gerealiseerd moeten gaan worden, de garantiebepalingen, verzekeringen en voorschriften zijn er nauwkeurig in aangegeven. Samen met de tekeningen vormt dit document de basis van het contract tussen opdrachtgever en aannemer.

nul-op-de-meter-woningen-zelfbouw-ibb-den-haag-architect

STAP 5 Uitvoering:

Terwijl de aannemer met zijn team het ontwerp realiseert, houdt de architect toezicht op deze werkzaamheden want hoewel alles in het door alle partijen ondertekende bestek vastligt, kunnen zich tijdens de bouw toch onverwachte omstandigheden voordoen. De architect zal je in deze situaties adviseren en oplossingen bedenken. Hij bewaakt het tijdschema, controleert de maatvoering, de details en de geleverde materialen. Tijdens de bouwvergaderingen waar de opdrachtgever natuurlijk ook van harte welkom is, wordt de voortgang bijgehouden, oplossingen bedacht voor onvoorziene omstandigheden. Van deze vergadering wordt natuurlijk een verslag gemaakt zodat nieuw gemaakte afspraken worden vastgelegd.

hidden-village-global-architects-exterieur-detail

STAP 6 Oplevering:

Als het werk van de aannemer bijna klaar is meldt hij dit aan de architect en de opdrachtgever en kan er worden opgeleverd. De architect inspecteert dan samen met de opdrachtgever en de aannemer of alles precies is gebouwd zoals is afgesproken. Eventuele onvolledigheden of uitvoeringsfouten worden door de aannemer gerepareerd overeenkomstig de afspraken zoals vastgelegd in het bestek en binnen een vastgestelde termijn.

Delen