De Nijverheid Leiden

De Nijverheid Leiden is een zelfbouwlocatie in Leiden voor kluswoningen en zelfbouwkavels. Ben je op zoek naar een unieke woning die voldoet aan al jouw wensen? En ben je gek op monumentale panden?

Steenvlinder biedt in het hartje van Leiden op het voormalige terrein van de oude Nijverheidsschool aan de Toussaintkade te gekke kluswoningen en zelfbouwkavels aan. Een mooi moment waarin jij samen met ons en de kopersbegeleider van Steenvlinder jouw droomhuis verwezenlijken. Op de website van Steenvlinder lees je alles over de mogelijkheden en zijn wij benieuwd waar jij voor gaat.

Global Architects is door de steenvlinder geselecteerd als architectenbureau die samen met u uw woning ontwerpt. Wij kunnen u begeleiden met het ontwerp en de realisatie van uw nieuw te bouwen woning of klushuis.

Global Architects is een vernieuwend ontwerpbureau uit Den Haag met ruim 10 jaar ervaring met het ontwerpen van zelfbouwwoningen, interieurs en renovatieprojecten. Wij bieden het totaal pakket aan! Het ontwerpen, aanvragen van vergunning en het begeleiden van het zelfbouw project, zowel voor individuen als voor groepen.

Onze visie is gericht op het ontwerpen en realiseren van duurzame, waardevaste woningen van architectonische kwaliteit en natuurlijk betaalbaar. In de afgelopen jaren hebben wij een betrouwbare netwerk van aannemers opgebouwd die met passie en kwaliteit voor u graag de betaalbare woning bouwt. Wij bieden u maatwerk aan voor het realiseren van de woning van uw dromen. Elke woning is uniek.

Op het terrein naast de oude Nijverheidsschool Leiden komen 24 riante binnenstedelijke zelfbouwkavels. De kavels variëren van 54 m2 tot 111 m2. Iedere kavel heeft zijn eigen kwaliteiten en vooropgesteld stedelijke eisen, hiervoor is er voor elke kavel een eigen kavelpaspoort opgesteld.

Heb jij een kaveloptie of/en wil jij dat jouw woning er zo uit ziet of sprak een van onze referenties projecten op onze website je aan? Wij komen dan graag met je in contact. Neem dan tijdens de optieperiode vrijblijvend contact met ons op, klik hier!

Hoe kan uw woning eruit zien?

Steenvlinder Leiden Global Architects Nijverheid DN20 DN21 DN22 DN23 DN24

ontwerpen voor kavel DN.17 t/m DN.24

Voor alle geïnteresseerden heeft Global Architecten een voorbeeld van enkele woningconcepten ontworpen. Zie hier de kavels DN20, DN21, DN22, DN23 en DN24 met de grenzend aan het water, de 12m bouwhoogte, parkeren op eigen kavel en daktuinen. Door verschillende maximale bouwhoogte, parkeren op eigen kavel, daktuinen en dakterrassen. Hiermee krijgt wonen in de stad een hele nieuwe belevingskwaliteit. Je eigen buitenplek in Leiden.

klik hier voor meer informatie

Architect de Nijverheid Leiden DN08, DN07, DN06, DN05 en DN04

Ontwerpen voor kavel DN.01 t/m DN.16

Ook voor de kavels die aan entree van de wijk zijn gepositioneerd hebben wij woningconcepten ontworpen. Door verschillende plattegronden en gevels is elke woning bijzonder. Uw eigen vide, hoge ruimte, groot raamvenster, daktuin, balkon, extra badkamer of eigen gebruikte materialen kan. Ziet jouw droomhuis er anders uit? Kom gewoon langs en wij gaan aan de slag, stuur ons een email voor een afspraak!

Tijdens de kennismaking bespreken wij jullie droom en maken wij dit concreet met de schetsen en ook met het vervolgtraject: de vergunning en de bouwbegeleiding.

kijk hier voor onze referentieprojecten

Wilt u liever klussen?

Naast de kavels ondergaat de de monumentale Nijverheidsschool ook zijn transformatie. In de oude Nijverheidsschool komen in totaal 48 kluswoningen, variërend van 41 m2 tot 186 m2. Hiervan zijn 25 kluswoningen gereserveerd voor Stichting Fundering. De kluswoningen bevinden zich in het monumentale schoolgebouw, in de gymzaal en in het jongere gebouw dat in de jaren ’90 is bijgebouwd. Iedere plek in het gebouw heeft zijn eigen mogelijkheden en daarom is er voor elke kluswoning een eigen kluspaspoort.  Steenvlinder regelt een aantal basisingrepen (oa. evt. asbest verwijderen, kozijnen verbeteren, meterkasten, nutsvoorzieningen en riolering tot aan de woning voor het hele pand. Ook heb je al een vergunning!

 

 

kluswoningen_architect_zelfbouw_de_nijerheid_leiden

klik hier voor meer informatie

Re Use - klushuis - architect - de nijverheid leiden - renovatie

Wil je graag klussen, maar je hebt geen idee hoe je je woning wilt indelen?

Steenvlinder levert een je een casco kluswoning op, maar wat te doen met de lege ruimte? Waar wil ik lekker op de bank zitten?  Hoe kan ik optimaal gebruik maken van de ruimte? Wil je een tof multifunctioneel-element voor slapen, koken en berging maken, maar je hebt geen idee hoe dit eruit moet zien?

Global Architects heeft vele disciplines en naast het ontwerpen van hele woningen vinden wij het super tof om je kluswoning te ontwerpen. Afgelopen jaren hebben wij al vele renovatie- en klusprojecten ontworpen en begeleidt. 
Global Architects gaat verder dan alleen ruimtes ontwerpen, wij ontwerpen ook de meubel, elementen voor optimale beleving van de ruimte. Zie hier onze interieur projecten. 

de-nijverheid-leiden-globalarchitects-bna

Heb jij een optie of/en je hebt een visie voor je klaswoning nodig? Wij komen dan graag met je in contact. Neem dan tijdens de optieperiode vrijblijvend contact met ons op. Samen bespreken wij jullie ideeën en als er tijd over is kunnen wij samen een koffie doen bij een van ons gerealiseerde beachclubs, Tulum Tulum. Tot snel!

lees hier meer over onze werkwijze

Delen