Egel – Schapenatjesduin – architectenbureau Den Haag

Op de zelfbouwkavels Schapenatjesduin Oost zijn wij bezig met de bouw voor vier Egel woningen.

De Egel woningen zijn 3-laagse geschakelde eengezinswoningen gebouwd in particulier opdrachtgeverschap. De locatie Schapenatjeduin ligt op een steenworp afstand van het strand van Kijkduin. In het gebied Schapenatjesduin oost zijn 17 kavels voor vrijstaande woning aan het water, 30 kavels voor geschakelde eengezinswoningen en 8 kavels voor geschakelde patiobungalows.

Op de kavels kunnen particulieren zelf hun woning (laten) bouwen. De gemeente wil hiermee iedereen een kans bieden om op een eigen stukje Den Haag zijn of haar droomhuis te bouwen.

Egel_Schapenatjesduin_Kijkduin_zelfbouw_architect_architectenbureua_den_haag

Het totale plan gaat uit van: 55 zelfbouwkavels voor verschillende woningtypes: vrijstaande woningen aan het water, geschakelde woningen en patiowoningen op het duin.

Besloten woonwijk
Ontspannen wonen met een ecologische meerwaarde. Het Schapenatjesduin ligt in de overgangszone van bos naar duin. De buitenruimte van de woningen bestaat uit bijvoorbeeld een patio of een terras. Hier geldt: ‘geen tuinen in de duinen’. Een nieuw duinmeer vormt het middelpunt van deze mooie locatie, waar de bebouwing zich op een logische manier naar voegt. Waar mogelijk worden de interessante, gezonde bestaande bomen behouden. De zuidzijde van het gebied wordt begrensd door een puinduin. Puinduinen zijn bijzonder steil en hoog, op sommige plekken wel tot 25 meter. Samen met de groene randen van het gebied voelt het als een besloten woonwijk.

Duurzaam bouwen
De beperkte bouwregels staan in het kavelpaspoort. Duurzaam bouwen staat voorop. Uw woning wordt gebouwd met een energieprestatiecoëfficient (EPC) van 0,0. Geen gas, alles elektrisch. Zo is uw woning op de toekomst voorbereid.

Egel_Schapenatjesduin_Kijkduin_zelfbouw_architect_architectenbureua_denhaag_materiaal

eenheid door verscheidenheid

In een gezamenlijke bijeenkomst hebben wij samen met de bewoners de materialen voor de gevels uitgezocht. De materialen zijn alle uniek, maar passen goed bij elkaar. Hierdoor ontstaat er een sterk en samenhangend beeld, waar binnen ieder zijn eigen unieke expressie mogelijk is.

Drie van de vierwoningen hebben een prefab betonkelder van Mombarg. De woningen worden traditioneel gebouwd met kalkzandsteen en kanaalplaat. De gevels worden gemetseld met een beige/zandkleurige baksteen passend bij het Duingebied. Elke woning wordt gekenmerkt door een verschillende baksteen en baksteenformaat, maar wel met een bijpassende kleur. Hierdoor ontstaat er eenheid in verscheidenheid en ontstaat er een sterk geheel van het totaal beeld.

Volg hieronder de bouw van de Egel woningen!

Egel_tussenwoningen_cpo_architectuur_zelfbouw_uitvoering_denhaag_architect_001

proefmuur Egel 18

Proefmuur Egel 22

Delen