Egel – Schapenatjesduin – architectenbureau Den Haag

Op de zelfbouwkavels Schapenatjesduin Oost zijn wij bezig met de ontwerpen voor vier Egel woningen.

Uw eigen huis bouwen op een steenworp afstand van het strand? Dat kan op het Schapenatjesduin. Ervaar de ruimte, ruik de zee en voel de wind. Kom wonen in Kijkduin. In het gebied Schapenatjesduin oost zijn 17 kavels voor vrijstaande woning aan het water, 30 kavels voor geschakelde eengezinswoningen en 8 kavels voor geschakelde patiobungalows.

Op de kavels kunnen particulieren zelf hun woning (laten) bouwen. De gemeente wil hiermee iedereen een kans bieden om op een eigen stukje Den Haag zijn of haar droomhuis te bouwen.

Egel_Schapenatjesduin_Kijkduin_zelfbouw_architect_architectenbureua_den_haag

Het totale plan gaat uit van: 55 zelfbouwkavels voor verschillende woningtypes: vrijstaande woningen aan het water, geschakelde woningen en patiowoningen op het duin.

Besloten woonwijk
Ontspannen wonen met een ecologische meerwaarde. Het Schapenatjesduin ligt in de overgangszone van bos naar duin. De buitenruimte van de woningen bestaat uit bijvoorbeeld een patio of een terras. Hier geldt: ‘geen tuinen in de duinen’. Een nieuw duinmeer vormt het middelpunt van deze mooie locatie, waar de bebouwing zich op een logische manier naar voegt. Waar mogelijk worden de interessante, gezonde bestaande bomen behouden. De zuidzijde van het gebied wordt begrensd door een puinduin. Puinduinen zijn bijzonder steil en hoog, op sommige plekken wel tot 25 meter. Samen met de groene randen van het gebied voelt het als een besloten woonwijk.

Duurzaam bouwen
De beperkte bouwregels staan in het kavelpaspoort. Duurzaam bouwen staat voorop. Uw woning wordt gebouwd met een energieprestatiecoëfficient (EPC) van 0,0. Geen gas, alles elektrisch. Zo is uw woning op de toekomst voorbereid.

Egel_Schapenatjesduin_Kijkduin_zelfbouw_architect_architectenbureua_denhaag_materiaal

eenheid door verscheidenheid

In een gezamenlijke bijeenkomst hebben wij samen met de bewoners de materialen voor de gevels uitgezocht. De materialen zijn alle uniek, maar passen goed bij elkaar. Hierdoor ontstaat er een sterk en samenhangend beeld, waar binnen ieder zijn eigen unieke expressie mogelijk is.

Ook geïnteresseerd in zelf je huis bouwen met een architect, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Op de volgende locaties zijn nog kavels beschikbaar in Den Haag: Kavels Binckhorst Trekvlietzone, Kavels Petroleumhaven-Oost, Kavels Ypenburg deelplan 20′; Uiver, Duiker, Kloet, Rietgans, Boomaweg fase 2B.

Delen