Danckerstraat

Voor de Danckerstraat in Den Haag hebben we een nieuw renovatie & interieurontwerp gemaakt. De keuken is door middel van twee muur doorbraken bij de achterkamer betrokken. Tevens zijn er 2 openslaande deuren in de keuken geplaatst naar de tuin, hierdoor is een directe verbinding naar de tuin gemaakt.

Typologie

Renovatie in particulier opdrachtgeverschap

Grootte

70 m2, keuken met woonkamer

Projectteam

Arthur Nuss en Tomáš Beránek

In de ontwerpopgave voor de begane grond verdieping van de Danckerstraat in Den Haag staan de thema’s; open, ruimtelijkheid, verbinding van keuken met achterkamer, verbinding keuken met tuin centraal. Hierboven is de bestaande situatie links en nieuwe situatie rechts te zien. Gekozen is om twee zo groot mogelijke muurdoorbraken te maken van de keuken naar de woonkamer, deze zijn zo dicht mogelijk tegen het plafond gesitueerd om de ruimtelijkheid extra te benadrukken. De hoge plafonds van 3,4 m geven de woning een unieke ruimtelijke ervaring.

oude situatie

Materialisatie

Gekozen is voor het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke stoere materialen. Achter de wand van de keuken zijn de originele bakstenen zichtbaar, het stucwerk is hier afgebikt. Dit zorgt voor een natuurlijke levendige warme uitstraling. De keuken van eikenhout met een betonnen blad vormen een mooi contrast met de rode warme bakstenen achterwand. Eiken lamellen zorgen voor een geleidelijke overgang tussen woonkamer en keuken en geven de bewoners de mogelijkheid hier een gedeelte van de bank te plaatsen.

lees meer over renovatie & interieur

Delen