architectenbureau verbouwing

Scroll

Global Architects is een innovatief architectenbureau uit Den Haag en werkzaam in heel Nederland. Wij kunnen u helpen met het volledige proces van de eerste schets, het aanvragen van de benodigde vergunningen tot en met de bouwbegeleiding. Wij zijn een architectenbureau met 15 jaar ervaring in energiezuinige verbouwing en renovatieprojecten en weten je te verrassen met vooruitstrevende ontwerpen en ideeën. Met natuurlijke materialen weten we verrassende gebouwen en ruimtes te ontwerpen waar men zich prettig, comfortabel en vrij voelt.

Allereerst brengen wij de wensen en eisen van u als opdrachtgever in kaart. Dit wordt vertaald naar een programma van eisen. Daarbij is het belangrijk dat het programma van eisen in balans is met uw budget.

Hieronder vindt u een overzicht van verbouwing en duurzame renovatieprojecten van ons architectenbureau. De afgelopen 15 jaar hebben wij met succes projecten opgeleverd in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Bergen, Roelofarendsveen, Vinkeveen, Hoofddorp, Leiden, Voorburg, Voorschoten, Nijmegen, Noordwijk, Haarlem, Delft, Wassenaar oa.

Heeft u plannen voor de verbouwing van uw huis in Nederland? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

verbouwing met aanbouw Wassenaar

Resthouse Wassenaar is een duurzame renovatie en high-end verbouwing met aanbouw van een bestaande jaren 1930 woning in Wassenaar. Door het maken van een aanbouw over de volledige breedte met ultra slanke kozijnprofielen ontstaat een royaal en luxe aanvoelende woning met een sterke binnen-buitenrelatie. Tevens is het ruimtelijke beleving van de woning vergroot door het maken van een vide.

bekijk hier onze renovatie projecten

verbouwing apartement met aanbouw Utrecht

Folded House in Utrecht is een renovatie van een bestaande begane grond appartement uit 1900 in de Vogelbuurt in het centrum van Utrecht. De bestaande serre was verrot en veroorzaakte waterschade aan de woning. Daarom is deze gesloopt en uitgebreid met een moderne aanbouw.

architect-verbouwing-dakopbouw_denhaag_amsterdam_utrecht_rotterdam

dakopbouw op klassiek herenhuis Den Haag

Natural Minimalism is een dakopbouw voor een woning uitbreiding van het bovenste appartement van 70 m2 gelegen op de 2e verdieping in een klassiek herenhuis in de wijk Duinoord in Den Haag. Gekozen is om een volledig functionerende leef verdieping op het bestaande appartement te plaatsen.

renovatie monumentale villa met aanbouw Voorburg

Villa Vyverhof is gelegen aan de rand van de Vliet in Voorburg, liggend in een prachtige monumentale tuin omgeven door veel groen en water. De renovatie van de monumentale villa In Voorburg wordt volledig verduurzaamd. Aan de tuinzijde wordt een minimalistisch vormgegeven aanbouw / tuinkamer gerealiseerd.

architect-verbouwing-duurzame-renovatie-architect-wassenaar

duurzame renovatie villa Wassenaar

Voor een gedateerde jaren-50 woning in Wassenaar hebben wij een duurzame renovatie en high-end verbowuing gerealiseerd. Hierdoor is een luxe villa ontworpen welke voldoet aan alle gemakken en comfort van de huidige tijd.

architect-verbouwing-aanbouw-jaren30-villa-emmagweg-noordwijk

high-end verbouwing monumentale villa met aanbouw Noordwijk

Villa White Lodge Noordwijk is een high-end verbouwing van een bestaande jaren 30 woning te Noordwijk. De woning is 225 m2 groot, het concept van de woning is om binnen een gedateerde donkere ruimte een zo eigentijdse loftachtige en functionele woning te creëren, die voldoet aan alle gemakken van deze tijd.

Lees verder...

architect-verbouwing_duurzaam_jaren30woning_renovatie_architectenbureau_Bussum

duurzame renovatie hoekwoning Bussum

Centraal in de renovatie van deze hoekwoning in de Spiegel in Bussum staan de volgende onderdelen; een geïntegreerd duurzaamheidsconcept, energie-neutraal, lage tot geen energiekosten, gezond binnenklimaat, juiste installaties, slim ontwerp met veel daglicht en woonruimtes te realiseren die de meerwaarde van de woning vergroten (waardevast en flexibiliteit) en de bewoners een gevoel van vrijheid geven. Voor deze woning zijn de bestaande houten kozijnen vervangen voor stalen kozijnen van Perfect View.

Lees verder

Awards

house-in-a-house-renovatie-bna-gebouw-vh-jaar-2016

eervolle vermelding BNA gebouw van het jaar 2016

‘House in a House’ is de duurzame renovatie van een bestaand rijtjeshuis uit 1980 in het Spinbaankwartier in Wassenaar. Tijdens BNA beste gebouw van het jaar 2016 krijgt het project een eervolle vermelding. De jury is enthousiast over het lef dat uit dit ontwerp spreekt; in dit soort huizen zie je zelden dat zulke ruimten worden gemaakt. Het laat zien dat verbouwen veel meer kan opleveren dan extra kuubs of een hogere isolatiewaarde; de architect heeft ook een geweldige ruimtelijke beleving toegevoegd. Dit is een sympathiek project, waarbij goed is samengewerkt tussen de opdrachtgever en architect. De eervolle vermelding is voor de voorbeeldstellende manier waarop in een bloemkoolwijk een nieuw soort ruimtelijkheid is geïntroduceerd.

Zie hier onze publicatie op Dezeen.

lees meer over House in a House

AFTER en BEFORE

AFTER en BEFORE is een fotocollage van onze renovatieprojecten, waarbij links de foto te zien is van AFTER de renovatie en rechts van BEFORE de renovatie.

klik hier voor onze AFTER en BEFORE projectenpagina

recensie door Michel en Sotrelle

Wij hebben GA met een omweg gevonden. Nadat we compleet verliefd waren geworden op twee strandtenten in Noordwijk, hebben we flink wat research gedaan. Om er zo achter te komen wie de architect was. We hebben een afspraak gemaakt en na een zeer amusant gesprek zaten we in de auto met maar één gedachte; ‘Fuck dit moeten we doen’. Maar we hadden nog geen huis…

Daar zaten we dan, wel een architect, een aannemer en een makelaar. Allemaal fijne mensen! Na een lange zoektocht vonden we eindelijk een huis, wat niet te groot was, maar waar ook echt alles uit kon. Arthur en companen gingen aan de slag en kwamen na de kerst met een concept.

Zie meer recensies

architect-verbouwing-Fagelstraat-high-end-verbouwing-dubbel-bovenhuis-architectenbureau-Amsterdam-01

Uitgelicht project augustus 2023

Iedere maand licht Global Architects architectenbureau voor uw verbouwing een project uit. Deze maand wordt de high-end verbouwing van dit dubbel bovenhuis in de Frederik Hendrikbuurt in Amsterdam uitgelicht. Gelegen nabij het Westerpark hebben wij de bovenste verdieping vergroot door het dak te verhogen en een dakkappel te ontwerpen. De knip tussen het nieuwe dak en het bestaande komt terug in het interieurontwerp van het dubbel bovenhuis.

Wie zijn wij

Global Architects is een architectenbureau gevestigd in Den Haag en werkzaam door heel Nederland. Het dynamische ontwerpteam bestaat uit 4 architecten ir. Arthur S. Nuss, ir. Jony Nederend, ir. Kallia Theodoraki allen afgestudeerd aan de TU Delft en Ing. arch. Tomáš Beránek afgestudeerd aan de faculteit Architectuur in Praag. Onze architectuur kenmerkt zich door zijn eenvoud, minimalistische detaillering, verscheidenheid, robuuste uitstraling en de toepassing van natuurlijke materialen.

Lees meer over Wie zijn wij