studentenwoningen transformatie Hagex

Studentenwoningen transformatie Hagex is een project in de Schilderswijk van Den Haag, stedelijke vernieuwing door de toevoeging van een dakopbouw en nieuwe doelgroep. Het bestaande gebouw krijgt hierdoor een geheel nieuwe open uitstraling naar de wijk. De 2e verdieping van het bestaande industriegebouw zal getransformeerd worden tot 16 studentenwoningen. Tevens zal op het gebouw een dakopbouw komen met 17 studentenwoningen welke op een industriële eigentijdse manier is vormgegeven.

Typologie

Transformatie naar studentenappartementen,
met opbouw

Grootte

33 studentenappartementen, totaal 1000 m2

Projectteam

Arthur Nuss, Tomáš Beránek en Ivo Oosterbaan

stedelijke vernieuwing

Gewerkt zal worden met een campuscontract, hierdoor zal een nieuwe interessante doelgroep worden toegevoegd aan de wijk.

De horizontale verdeling van de bestaande bebouwing wordt doorgezet in de dakopbouw en vormt de beëindiging van het gebouw.

De gevel wordt iets teruggelegd tov de bestaande gevel, hierdoor lijkt de opbouw lichter, de horizontale stalen dak beëindiging draagt hier ook aan bij. Plantenbakken dienen als doorval beveiliging ter plaatse van de te openen ramen, de plantenbakken en de positie van het stalen frame tov de kozijnen geven de opbouw meer plasticiteit.

micro lofts

hagex-interior-studentenwoningen-transformatie-bestaand-vastgoed

studentenwoningen

In de studentenwoningen transformatie Hagex blijft de bestaande constructie zichtbaar. Er is een vrije plafondhoogte van bijna 3,7 m, waardoor er op de unit van de badkamer en keuken een matras kan worden geplaatst. Op deze manier wordt op een efficiënte manier omgegaan met de ruimte en blijft er meer ruimte over voor een zit en studeerplek.

Delen