vergroten bestaand dubbel bovenhuis Amsterdam

Afgelopen maand is de omgevingsvergunning verleend voor het vergroten bestaand dubbel bovenhuis in Amsterdam. Dit hebben wij gerealiseerd door het verhogen van het dak en het plaatsen van een dakkapel over de volledige breedte op de bovenste verdieping van een dubbel bovenhuis in Amsterdam. In het huidige gebruik is de leef verdieping op de 4e etage en de slaapvertrekken op de 5e etage. In het nieuwe ontwerp hebben wij dit omgedraaid. Hierdoor ontstaat op de bovenste verdieping de nieuwe leef verdieping met een hoog plafond, veel daglicht en een sterke binnen-buiten relatie naar het balkon en dakterras. Voorheen was de vrije hoogte 2,4 meter dit wordt verhoogd naar ruim 3 meter in de nieuwe situatie.

Voor de high-end verbouwing van dit dubbel bovenhuis in de Frederik Hendrikbuurt in Amsterdam nabij het Westerpark hebben wij de bovenste verdieping vergroot door het dak te verhogen en een dakkapel te ontwerpen. De knip tussen het nieuwe dak en het bestaande komt terug in het interieurontwerp van het dubbel bovenhuis.

In het huidige gebruik is de leef verdieping op de 4e etage en de slaapvertrekken op de 5e etage. In het nieuwe ontwerp hebben wij dit omgedraaid. Hierdoor ontstaat op de bovenste verdieping de nieuwe leef verdieping met een sterke binnen-buiten relatie naar het balkon en dakterras.

Blijf via deze pagina op de hoogte van het ontwerp en de uitvoering. De uitvoering van het vergroten van het bestaand dubbel bovenhuis te Amsterdam zal starten in oktober 2023.

architect-verbouwing-Fagelstraat-high-end-verbouwing-dubbel-bovenhuis-architectenbureau-Amsterdam-01

Materialisatie

Gekozen is om het nieuw te maken plafond uit te voeren in eiken balken welke in het zicht blijven. De balken worden constructief aan elkaar verbonden door een onzichtbare verbinding.

De dakkapel over de volledige breedte krijgt een lichtstraat, hierdoor een interessant lichtspel. Dit in combinatie met de open plattegrond zorgt voor een loftachtige high-end beleving met natuurlijke materialen. Hierdoor ontstaat een gevoel van vrijheid passend bij de wens van de bewoners.

 

De minimalistische trap uitgevoerd in blauw staal gaat naar het dakterras, waar men prachtig uitzicht heeft over Amsterdam.

Fagelstraat-high-end-renovation-double-upperhouse-architectural-office-architect-industrial-Amsterdam

Fagelstraat-high-end-renovation-double-upperhouse-architectural-office-architect-Amsterdam

Fagelstraat-high-end-renovation-double-upperhouse-architectural-office-Amsterdam

Fagelstraat-high-end-renovation-double-upperhouse-architectural-office-architect-industrial-house-design-Amsterdam

Fagelstraat-high-end-luxury_renovation-double-upperhouse-architectural-office-architect-industrial-Amsterdam

Wilt u uw pand verbouwen en duurzaam renoveren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Wij richten ons op het ontwerpen van duurzame, betaalbare, waardevaste woningen van architectonische kwaliteit, ontworpen in samenspraak met de toekomstige bewoners. Wanneer u uw woning wenst te verbouwen en duurzaam te renoveren, dan maakt ons architectenbureau het mogelijk uw droomwoning te realiseren. Global Architects richt zich op alle type panden in de bestaande bouw en biedt daarvoor maatwerk en verschillende ontwerpen aan. Deze ontwerpen zijn gekoppeld aan een realistisch kostenplaatje en bieden daarnaast de ruimte voor eigen invulling. Op deze manier kun je jouw unieke woning realiseren met de gewenste architectonische kwaliteit.

 

Lees verder over onze werkwijze

Delen