architectenbureau high-end verbouwing

Wilt u samen met Global Architects BNA uw huis verbouwen en duurzaam renoveren?

 

Global Architects BNA is een architectenbureau gespecialiseerd in duurzame renovaties, high-end verbouwing en restauraties van monumenten, grachtenpanden, dijkhuizen, stadsappartementen, herenhuizen, vissershuisjes en monumentale villa’s en kantoren. Onze projecten variëren tussen de 50 en 400 m2 en zijn voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers als ambassades, bedrijven en gemeentes. 

De mix tussen karakteristieke elementen uit het bestaande pand, de wens van de opdrachtgever, het budget, functionaliteit en duurzaamheid vormen de basis van ons ontwerpenproces.

Het vergroten van de m2’s van de woning is voor veel van onze opdrachtgevers een wens. Denk hierbij aan een luxe aanbouw of dakopbouw.

Sinds onze eervolle vermelding in 2016 tijdens het BNA gebouw van het jaar in de categore particuliere woonbeleving dragen wij met trots het BNA (Bond van Nederlandse architectenbureaus) keurmerk; BNA erkend bureau. (logo)

Hieronder een overzicht van enkele van ons architectenbureau aansprekende high-end verbouwing ontwerpen.

villa_vijverhof_Voorburg_Oosteinde_GlobalArchitects_sustainabel_renovation_architect_house_design_001

renovatie monumentale villa Voorburg

Villa Vyverhof is gelegen aan de rand van de Vliet in Voorburg, liggend in een prachtige monumentale tuin omgeven door veel groen en water. De renovatie van de monumentale villa In Voorburg wordt volledig verduurzaamd. Een high-end verbouwing met volgende duurzaamheidsmaatregelen: isolatie van de vloeren, wanden en daken, PV panelen op het dak, oude enkel glas ruiten vervangen door HR++ en een warmte pomp met vloerverwarming.

klik hier voor meer informatie...

Resthouse Wassenaar

Verbouwing met aanbouw Wassenaar

Resthouse Wassenaar is een  duurzame renovatie en high-end verbouwing met aanbouw van een bestaande jaren 1930 woning in Wassenaar. Door het maken van een aanbouw over de volledige breedte met ultra slanke kozijnprofielen ontstaat een royaal en luxe aanvoelende woning met een sterke binnen-buitenrelatie. Tevens is het ruimtelijke beleving van de woning vergroot door het maken van een vide.

klik hier voor meer informatie...

renovatie_den_haag_vissershuisje_Tiny Beach house_01

renovatie vissershuisje Scheveningen

Tiny Beach House, de ontwerpopgave voor de renovatie van dit voormalig vissershuisje aan de Ankerstraat te Scheveningen had als doel zowel het vakantiegevoel van de locatie als de ervaring van de ruimte op een efficiënte en eigentijdse manier vorm te geven.

klik hier voor meer informatie...

architectenbureau high-end verbouwing

duurzame renovatie hoekwoning Bussum

Centraal in de renovatie van deze hoekwoning in de Spiegel in Bussum staan de volgende onderdelen; een geïntegreerd duurzaamheidsconcept, energie-neutraal, lage tot geen energiekosten, gezond binnenklimaat, juiste installaties, slim ontwerp met veel daglicht en woonruimtes te realiseren die de meerwaarde van de woning vergroten (waardevast en flexibiliteit) en de bewoners een gevoel van vrijheid geven. Voor deze woning zijn de bestaande houten kozijnen vervangen voor stalen kozijnen van Perfect View.

klik hier voor meer informatie...

verbouwing apartement met aanbouw Utrecht

Folded House in Utrecht is een renovatie van een bestaande begane grond appartement uit 1900 in de Vogelbuurt in het centrum van Utrecht. De bestaande serre was verrot en veroorzaakte waterschade aan de woning. Daarom is deze gesloopt en uitgebreid met een moderne aanbouw.

klik hier voor meer informatie...

Villa White Lodge Noordwijk

high-end verbouwing monumentale villa Noordwijk

Villa White Lodge Noordwijk is een high-end verbouwing van een bestaande jaren 30 woning te Noordwijk. De woning is 225 m2 groot, het concept van de woning is om binnen een gedateerde donkere ruimte een zo eigentijdse loftachtige en functionele woning te creëren, die voldoet aan alle gemakken van deze tijd.

klik hier voor meer informatie...

dakopbouw op klassiek herenhuis Den Haag

Natural Minimalism is een dakopbouw voor een woning uitbreiding van het bovenste appartement van 70 m2 gelegen op de 2e verdieping in een klassiek herenhuis in de wijk Duinoord in Den Haag. Gekozen is om een volledig functionerende leef verdieping op het bestaande appartement te plaatsen

klik hier voor meer informatie...

house-design-renovation-interior-architect-wassenaar-statenkwartier-expat

Duurzame renovatie met dakopbouw Wassenaar

Gelegen in het Spinbaankwartier in Wassenaar hebben wij voor een jaren-70 woning een duurzame renovatie met dakopbouw gerealiseerd.

klik hier voor meer informatie...

architectenbureau high-end verbouwing

Renovatie klassiek herenhuis Den Haag

Hoogwaardige high-end renovatie van een klassiek herenhuis gelegen in het Statenkwartier in Den Haag |  Een herenhuis uit 1907  is volledig verbouwd naar een eigentijds interieurontwerp zonder de klassieke karakteristieke elementen van het huis uit het oog te verliezen.

klik hier voor meer informatie...

high-end-verbouwing-appartement-Amsterdam

high-end verbouwing appartement Amsterdam

Gelegen in de Rivierenbuurt in Amsterdam hebben wij een high-end verbouwing van een appartement gerealiseerd.

duurzame-renovatie-wassenaar-architect

duurzame renovatie villa Wassenaar

Voor een gedateerde jaren-50 woning in Wassenaar hebben wij een duurzame renovatie en high-end verbowuing gerealiseerd. Hierdoor is een luxe villa ontworpen welke voldoet aan alle gemakken en comfort van de huidige tijd.

Klassieke hoekwoning met aanbouw Den Haag

Voor een klassieke hoekwoning in Statenkwartier van Den Haag hebben wij een aanbouw ontworpen passend bij de klassieke stijl van de bestaande hoekwoning. De aanbouw is goedgekeurd door de monumenten- en welstandscommissie en de omgevingsvergunning is verleend.

duurzame_renovatie_Rotterdam_high-end-dakopbouw_architectenbureau

Duurzame renovatie met dakopbouw Rotterdam

Gelegen in de wijk Delfshaven in Rotterdam hebben wij voor dit klassieke drie-dubbel bovenhuis duurzaam gerenoveerd. De bestaande bovenste verdieping hebben wij door middel van een dakopbouw 3 keer vergroot in vloeroppervalkte.

renovation-interior-design-mansion-Amsterdam

High-end verbouwing appartement Amsterdam

Gelegen in de Jordaan in Amsterdam hebben wij de high-end verbouwing gerealiseerd voor een expat opdrachtgever.

Global Architects heeft mij geholpen bij het ontwerpen en renoveren van mijn appartement in de Jordaan in Amsterdam. Met veel aandacht voor detail en nauwlettend toezicht op de aannemer zijn ze erin geslaagd een geweldig appartement op te leveren terwijl ik op reis was tijdens de renovatiewerkzaamheden. Lees hier meer recensies van opdrachtgevers.

house-design-renovation-interior-architect-the-hague-amsterdam-statenkwartier-expat-home

High-end verbouwing appartement eerste flat van Nederland

In het zeven verdiepingen hoge flatgebouw Nirwana uit in 1930 in Den Haag hebben wij een high-end verbouwing gerealiseerd van een appartement. Het Nirwana flaebouw staat bekend als de allereerste flat van Nederland en heeft een volledig betonnen constructie, omdat dat een goedkope en snelle bouw mogelijk maakt.

architect renovation The Hague Amsterdam Leiden Voorburg Haarlem interior expat

Duurzame renovatie appartement in klassiek herenhuis Den Haag

Re-use, de ontwerpopgave voor de renovatie van de bovenste verdieping van dit Nederlands herenhuis had als doel zowel het traditionele gebruik van de kamers als de ervaring van de ruimte op een efficiënte en eigentijdse manier in ere te herstellen.

klik hier voor meer informatie...

duurzame_renovatie_Rotterdam_high-end-herenhuis_architectenbureau

High-end verbouwing herenhuis Rotterdam

In de Provenierswijk in Rotterdam hebben wij een omgevingsvergunning aangevraagd voor de high-end verbouwing van een klassiek herenhuis. Naast de duurzame ontwerpprincipes hebben wij de kapverdieping opnieuw ontworpen voor de realisatie van 2 ruime appartementen. Totaal zullen er 4 stadsappartementen in de woning worden gerealiseerd.

duurzame_renovatie_Bergen_high-end-aanbouw_architectenbureau

Duurzame renovatie met aanbouw in Bergen

Gelegen in Bergen hebben wij een duurzame woning renovatie ontworpen voor een jaren-30 woning. De woning wordt vergroot door een aanbouw over de volledige breedte. Begin 2024 zal de high-end verbouwing starten.

high-end verbouwing

high-end verbouwing dubbel bovenhuis Amsterdam

Voor de high-end verbouwing van dit dubbel bovenhuis in de Frederik Hendrikbuurt in Amsterdam nabij het Westerpark hebben wij de bovenste verdieping vergroot door het dak te verhogen en een dakkappel te ontwerpen. De knip tussen het nieuwe dak en het bestaande komt terug in het interieurontwerp van het dubbel bovenhuis.

Wij richten ons op het ontwerpen van duurzame, betaalbare, waardevaste woningen van architectonische kwaliteit, ontworpen in samenspraak met de toekomstige bewoners. Wanneer u uw woning wenst te verbouwen en duurzaam te renoveren dan maakt ons architectenbureau het mogelijk uw droomwoning te realiseren. Global Architects richt zich op alle type panden in de bestaande bouw en biedt daarvoor maatwerk en verschillende ontwerpen aan. Deze ontwerpen zijn gekoppeld aan een realistisch kostenplaatje en bieden daarnaast de ruimte voor eigen invulling. Op deze manier kun je jouw unieke woning realiseren met de gewenste architectonische kwaliteit.

Wilt u uw pand verbouwen en duurzaam renoveren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Ontwerp

Allereerst brengen wij de wensen en eisen van u als opdrachtgever in kaart. Dit wordt vertaald naar een programma van eisen. Daarbij is ook belangrijk dat het programma van eisen in balans is met uw budget. Vervolgens zullen wij de locatie uitgebreid analyseren. De plek, de omgeving en oriëntatie op de zon spelen hierin een belangrijke rol. Deze resultaten vormen de basis van het ontwerpconcept. Heeft u nog geen optie op een kavel dan kunnen wij u hierin adviseren.

Aan de hand van uw wensen en eisen maken wij een passend ontwerp. Wij tonen u diverse ontwerpmogelijkheden maar de keuzevrijheid voor u als klant blijft gewaarborgd. Het ontwerp krijgt daarmee een uniek en persoonlijk karakter. Hierin wordt rekening gehouden met uw wensen in relatie tot het gestelde budget. Tijdens het ontwerpproces vormt de uitwisseling van wederzijdse ideeën en inspiratie de basis om gezamenlijk tot een visie voor het project te komen. Uw wensen worden op een unieke hedendaagse manier vormgegeven, gebruikmakend van een krachtig 3D-model en een sterke technische uitwerking, waarin uw wensen binnen de beste prijs-kwaliteitsverhouding gerealiseerd worden.

De werkzaamheden in de ontwerpfase bestaan uit het Schetsontwerp, Voorlopig ontwerp en het Definitief ontwerp. In het Schetsontwerp onderzoeken wij diverse ruimtelijke en functionele oplossingsmogelijkheden aan de hand van ontwerpen in 3D. In het Voorlopig ontwerp wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een af ontwerp en worden de duurzame uitgangspunten van het project opgesteld. Dit wordt bouwtechnisch uitgewerkt in het Definitief ontwerp. In deze fase worden de materialen en de kleurstelling van het ontwerp definitief bepaald.

renovatie en interieurontwerp klassiek herenhuis Statenkwartier Den Haag

Vergunning

In de fase technisch ontwerp worden de tekeningen verder uitgewerkt zodat de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd en de aanbesteding kan worden gestart. De fabrikanten komen in beeld en er komen vragen aan de orde als; welk product type gevelmateriaal, welke type kozijn, welke trappen, hang en sluitwerk, welke verwarmingselementen en welke schakelaars en stopcontacten willen we toepassen. Het zijn deze details die de woning uiteindelijk mede haar karakteristieke uitstraling geven. Tijdens deze fase van het proces zal de architect erop toezien dat het bouwbudget niet overschreden wordt. Meedenken over deze materialen en producten wordt van de opdrachtgever verlangd. De bouwkundige details worden nu verder uitgewerkt zodat de tekeningen een waarheidsgetrouw beeld geven. Wanneer het ontwerp nu wordt goedgekeurd door de opdrachtgever dan zal de architect de vergunningsaanvraag kunnen voorbereiden en de documenten voor de aannemersselectie in orde maken.

G31 levensloopbestendige woning

Aanbesteding

Voordat de aannemer het ontwerp kan gaan uitvoeren zal een document (technische omschrijving of bestek) worden samengesteld door de architect dat de precieze leidraad is bij de feitelijke bouw. Alle materialen worden hierin beschreven en alle taken voor de aannemer en de installateurs staan hierin genoemd. Ook de algemene bepalingen en voorwaarden waarbinnen de bouw gerealiseerd moeten gaan worden, de garantiebepalingen, verzekeringen en voorschriften zijn er nauwkeurig in aangegeven. Samen met de tekeningen vormt dit document de basis van het contract tussen opdrachtgever en aannemer. Dit bestek is de basis voor prijsvorming bij de aannemersselectie.

architect renovatie jaren-30 woning Bussum

Uitvoering

Terwijl de aannemer met zijn team het ontwerp realiseert, houdt de architect toezicht op deze werkzaamheden want hoewel alles in het door alle partijen ondertekende bestek vastligt, kunnen zich tijdens de bouw toch onverwachte omstandigheden voordoen. De architect zal je in deze situaties adviseren en oplossingen bedenken. Hij bewaakt het tijdschema, controleert de maatvoering, de details en de geleverde materialen. Tijdens de bouwvergaderingen waar de opdrachtgever natuurlijk ook van harte welkom is, wordt de voortgang bijgehouden, oplossingen bedacht voor onvoorziene omstandigheden. Van deze vergadering wordt natuurlijk een verslag gemaakt zodat nieuw gemaakte afspraken worden vastgelegd.

architectenbureau high-end verbouwing

Oplevering

Oplevering; als het werk van de aannemer bijna klaar is meldt hij dit aan de architect en de opdrachtgever en kan er worden opgeleverd. De architect inspecteert dan samen met de opdrachtgever en de aannemer of alles precies is gebouwd zoals is afgesproken. Eventuele onvolledigheden of uitvoeringsfouten worden door de aannemer gerepareerd overeenkomstig de afspraken zoals vastgelegd in het bestek en binnen een vastgestelde termijn.

Delen