Hidden Village opgeleverd!

De mogelijkheid hebben om een huis te kunnen laten bouwen dat als een maatpak op je wensen is aangepast is natuurlijk fantastisch, maar ook best spannend als opdrachtgever. Het avontuur met Global Architects is begonnen in de zomer van 2016 toen we een bouwkavel konden reserveren in Den Haag bij de kavelwinkel van de gemeente. We hebben Global Architects niet alleen gekozen vanwege hun aansprekende projecten maar ook omdat we gelijk een “klik” hadden en dat is best belangrijk als je iemand toevertrouwt je droomhuis te ontwerpen.

Hidde & Xiang van der Bijl

en hun zoons Tommen(6) en Bowdie(4)

hidden-village-villa-zelfbouw-architectenbureau-den-haag-amsterdam-opdrachtgever

Het ontwerpproces verliep vlot, waarin we vooral in het begin veel contact hadden, face to face maar ook online door het delen van voorbeelden met elkaar. Het team stond daarbij open voor onze ideëen en oplossingen voor bepaalde “indelingspuzzels”. Daar waar nodig hebben ze ook tegengas gegeven als ons idee afbreuk zou doen aan het concept of kwamen ze met een oplossing waar we zelf niet aan hadden gedacht.

hidden-village-villa-zelfbouw-architectenbureau-den-haag-amsterdam-interieur

In het bouwproces heeft Global Architects ons geadviseerd in de communicatie met de aannemer en met de controle op de kwaliteit ter plaatse. Het mooiste moment tijdens de bouw was toen de steigers binnen werden verwijderd en de centrale vide met de verschillende ruimtes zichtbaar werd. Ook al was alles nog in de ruwbouwfase en lag er 2 cm water op de vloer, het was gelijk duidelijk dat de opzet met de centrale vide een succes was.

hidden-village-villa-zelfbouw-architectenbureau-den-haag-amsterdam-tuinontwerp

We wonen nu sinds juni 2018 onze woning, sinds die tijd hebben we binnen nog veel afgebouwd. Recent is de boekenkast in de vide afgerond, deze is zo ontworpen dat deze een geheel vormt met de ruimte eromheen. De vensterbank als zitmeubel is ook een favouriet, elke bezoeker gaat er uit zichzelf zitten. Thuis komen in het huis geeft ons telkens weer een vakantiegevoel, waardoor je de hektiek van alle dag snel vergeet. Het is de combinatie van het daglicht in de vide en de verschillende plekjes die een ongedwongen en open sfeer geven. Doordat alle kamers uitkomen in de vide ontstaat één grote leefruimte, waardoor je veel interactie met elkaar hebt. Behalve dan de logeerkamer op de begane grond, die is enigszins afgezonderd en kent een eigen toegang tot de tuin. Wanneer de grootouders van de kinderen voor enkele maanden overkomen uit China hebben ze daardoor een eigen plek om zich terug te trekken uit het de hidden village. We hopen hier lang te mogen wonen in deze woning, die inderdaad past als een maatpak.

Delen