Wonen De Vrije Wilg Dordrecht Wilgenwende architect

Wil jij wonen op de Vrije Wilg in Dordrecht aan het weidse buitengebied, grenzend aan de Biesbosch. Ben je opzoek naar een architect voor je eigen zelfbouw kavel?

U kunt vrijblijvend met ons een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken. Wij bieden zowel maatwerk aan of reeds ontworpen woningen zoals hieronder, zie hier onze reeds ontworpen voorbeeldwoningen…

architectenkavels-Parijsch_Culemborg

#1 architectuur wit / hout - House with a view

Deze moderne en stoere woning is geïnspireerd op de kenmerkende architectuur van Nederlandse boerderijen met herkenbare lange zadeldaken. De materialen die ze in die tijd voor de bouw gebruikten kwamen uit de directe omgeving, zoals hout, klei, riet en stro.

De woning heeft een open en ruimtelijke plattegrond, met aan de open topgevel van glas een mogelijkheid tot het maken van een vide. Hierdoor ontstaat in de woning een prachtige lichtinval die het open karakter van de woning extra benadrukt. Tevens kan je door de topgevel genieten van het uitzicht op het prachtige landschap in de omgeving.

De woning zal gebouwd worden van ecologisch verantwoorde materialen met veel daglicht en voldoende ventilatie, hierdoor heerst er een gezond binnenklimaat. Mede door de toepassing van ecologische materialen, 3-dubbel glas, pv-panelen en een warmtepomp heeft deze woning een laag energieverbruik.

Ibiza villa-architectenkavels

#2 architectuur wit / hout - Inner patiohuis

Innerpatio huis wordt momenteel gebouwd in Schapenatjesduin achter de Haagse duinen van Kijkduin. Het concept van de woning bestaat uit 4 wit gestucte volumes, welke een ruimtelijke dynamiek met elkaar aan gaan. Tevens zorgen de vier van elkaar verschoven volumes dat er drie geborgen buitenruimtes ontstaan. Gedurende de dag aan de hand van de stand van de zon kunnen de bewoners telkens op een andere aangename plek buiten zitten.

klik hier voor meer informatie...

hidden-village-global-architects-exterieu-villa-architectenkavels-De Vrije Wilg-kavel-architect-Dordrecht-Zelfbouw

#3 architectuur wit / hout / kap - Hidden Village

Hidden Village is afgelopen jaar opgeleverd in Den Haag. De functionele indeling van de woning bestaat uit een dienende kern in het hart van de woning. Rond deze kern liggen de verblijfsruimtes, welke uitkomen in een vide. In deze vide steken verschillende volumes als architectonische elementen in de ruimte, waardoor er een spel ontstaat tussen ruimte en volume. Aan de vide zit een balkon en vanuit de slaapkamers en badkamer op de verdieping zijn er interne ramen, die dit concept extra versterken. Hidden Village is door Global Architects ontworpen als totaal concept waarbij het exterieur, interieur en het ontwerp van de buitenruimte volledig op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken.

klik hier voor meer informatie...

into-the-woods-vrijstaande-woning-Dordrecht-De Vrije Wilg-Architect

#4 architectuur hout - Into the woods

Type ‘Into the woods’ is een hedendaags modern ontworpen woning, de woning kenmerkt zich door haar grote glasoppervlakken, strakke gevel detaillering, het gebruik van stoere natuurlijke materialen en de sterk ontworpen binnen-buiten overgang. In het midden van de woning zit een patio, welke extra licht geeft aan de woning en een buitentrap naar het dakterras.

klik hier voor meer informatie...

Warehouse patiowoning-Dordrecht-De Vrije Wilg-architect-Zelfbouw

#5 architectuur hout - warehouse

Deze stoere patiowoning is als concept toepasbaar op alle kavels met platte daken. De woning wordt gekenmerkt door een spel van openheid en geborgenheid en heeft de uitstraling van een minimalistische stoere loft-woning met warme natuurlijke materialen.

klik hier voor meer informatie...

De kavels variëren in oppervlakte. De grondprijzen lopen uiteen van € 220.000,- tot € 400.000,-. Heb je interesse? Neem dan contact met Brecheisen makelaars via nieuwbouw@brecheisen.nl of telefoonnummer 030 – 23 311 34

 

klik hier voor meer informatie...

house as a rock vrijstaande-woning-Dordrecht-De Vrije Wilg-Architect-zelfbouwkavels-kavel

#6 architectuur lichte tinten - House as a Rock

In plaats van een traditionele kapconstructie hebben we hier huis en kap verbonden waardoor een sculpturale vorm ontstaat die als een rots omhoog rijst uit de duinen. Elke zijde van House as a Rock in de duinen van Monster heeft zijn eigen karakter gekregen: aan de oostzijde is de kap doorgetrokken tot 1 meter boven maaiveld, terwijl op het zuidwesten de kap met uitsnede tot 6 meter reikt. De uitsnede zorgt hier voor een aangename buitenruimte en een bijzonder aangezicht. De zuidgevel is de meest open kant.

klik hier voor meer informatie...

boswoning-vrijstaande-woning-Dordrecht-De Vrije Wilg-Architect-Zelfbouw

#7 architectuur hout - Boswoning

Boswoning ; het huis staat op het landschap (1), op deze manier wordt het landschap gedefinieerd en loopt de tuin over in het natuurlijke bos. Door de toevoeging van een glazen tuinkamer op het zuiden wordt de terrasruimte gedefinieerd (2). In deze multifunctionele ruimte kan met optimaal genieten van het uitzicht op het bos. Op een intelligente manier wordt van de zon (passieve zonne-energie) gebruik gemaakt om de woning te verwarmen wanneer noodzakelijk (3). Door de toepassing van een overstek aan de zuidkant van de woning en zonwerendglas wordt de zomerzon tegengehouden, maar de winterzon dringt wel binnen en verwarmd zo op een natuurlijke manier de ruimtes (4). Gekozen is voor duurzame natuurlijke materialen passend bij de omgeving als Western Red Cedar, glas en staal.

klik hier voor meer informatie...

villa-architectuur-architect vrijstaande-woning-Dordrecht-De Vrije Wilg-Architect

#8 architectuur zadeldak - Double Dutch

Het concept voor de woning Double Dutch is ontstaan binnen de wensen en eisen van de opdrachtgever en de stedenbouwkundige regels van de locatie (roodbruine baksteen, keramische dakpannen, een dakkap van minimaal 40° en een voorhuis). Architect Arthur Nuss van Global Architects weet deze uitgangspunten te vertalen in een strak gedetailleerd minimalistisch maar toch speels ontwerp uitgevoerd in roodbruine baksteen.

klik hier voor meer informatie...

birdhouse - villa-architectuur-architect vrijstaande-woning-De Vrije Wilg-Dordrecht-Architect-zelfbouw

#9 architectuur wit - Birdhouse

Type ‘Birdhouse’ heeft de uitstraling van een paviljoen, doordat het dakvlak omhoog loopt richting de kozijnen ontstaat er een optimale lichtinval. Deze unieke dakvorm zorgt ervoor dat het regenwater eenvoudig opgevangen kan worden in een watertank die in het midden van de woning gelegen is.

klik hier voor meer informatie...

forrest-home- villa-architectuur-architect vrijstaande-woning-De Vrije Wilg-zelfbouw-Dordrecht

#10 architectuur zadeldak - Forresthome

Type ‘Forresthome’ kenmerkt zich door de ervaring van de hoge nok in de woonkamer, boven de slaapkamer is een extra slaapverdieping toegevoegd. Door de hoge plafonds geeft deze woning u een unieke ruimtelijke ervaring. Het ontwerp heeft verder een industriële uitstraling. De doorleefde gevelsteen met staalkleurige kozijnen geven de woning een unieke uitstraling

klik hier voor meer informatie...

villa kubuseiland villa-architectuur-architect vrijstaande-woning-De Vrije Wilg-zelfbouw-Dordrecht

#11 architectuur wit - kubushuis

Kubushuis is een vrijstaande villa met de afmetingen van zes x zes x zes of negen x negen x negen. Binnen deze ‘volmaakte maat’ ontstaat een verrassende speelse ruimtelijke beleving met splitlevels, vides en binnen patio ruimtes.

klik hier voor meer informatie...

Delen