Vos – Schapenatjesduin – architectenbureau Den Haag

Op de zelfbouwkavels Schapenatjesduin Oost zijn wij bezig met de ontwerpen voor twee Vos woningen.

Uw eigen huis bouwen op een steenworp afstand van het strand? Dat kan op het Schapenatjesduin. Ervaar de ruimte, ruik de zee en voel de wind. Kom wonen in Kijkduin. In het gebied Schapenatjesduin oost zijn 17 kavels voor vrijstaande woning aan het water, 30 kavels voor geschakelde eengezinswoningen en 8 kavels voor geschakelde patiobungalows.

Op de kavels kunnen particulieren zelf hun woning (laten) bouwen. De gemeente wil hiermee iedereen een kans bieden om op een eigen stukje Den Haag zijn of haar droomhuis te bouwen.

vos-schapenatjesduin-architect-den-haag

Het totale plan gaat uit van: 55 zelfbouwkavels voor verschillende woningtypes: vrijstaande woningen aan het water, geschakelde woningen en patiowoningen op het duin.

Besloten woonwijk
Ontspannen wonen met een ecologische meerwaarde. Het Schapenatjesduin ligt in de overgangszone van bos naar duin. De buitenruimte van de woningen bestaat uit bijvoorbeeld een patio of een terras. Hier geldt: ‘geen tuinen in de duinen’. Een nieuw duinmeer vormt het middelpunt van deze mooie locatie, waar de bebouwing zich op een logische manier naar voegt. Waar mogelijk worden de interessante, gezonde bestaande bomen behouden. De zuidzijde van het gebied wordt begrensd door een puinduin. Puinduinen zijn bijzonder steil en hoog, op sommige plekken wel tot 25 meter. Samen met de groene randen van het gebied voelt het als een besloten woonwijk.

Duurzaam bouwen
De beperkte bouwregels staan in het kavelpaspoort. Duurzaam bouwen staat voorop. Uw woning wordt gebouwd met een energieprestatiecoëfficient (EPC) van 0,0. Geen gas, alles elektrisch. Zo is uw woning op de toekomst voorbereid.

Delen