architectenbureau dakopbouw

Scroll

Global Architects is een innovatief architectenbureau dat u kan helpen met het ontwerp van uw dakopbouw. Wij kunnen u helpen met het volledige proces van de eerste schets, het aanvragen van de benodigde vergunningen tot en met de bouwbegeleiding. Global Architects is een architectenbureau met 15 jaar ervaring in energiezuinige verbouwing en renovatieprojecten en weten je te verrassen met vooruitstrevende ontwerpen en ideeën. Met natuurlijke materialen weten we verrassende gebouwen en ruimtes te ontwerpen waar men zich prettig, comfortabel en vrij voelt. Wij zijn werkzaam in de randstad.

dakopbouw penthouse Den Haag

dakopbouw als penthouse

Een dakopbouw als een penthouse staat centraal bij de ontwerpopgave van deze woninguitbreiding in de Fahrenheitstraat in De Haag. Het huidige appartement zal worden verbouwd tot een slaapverdieping, daarboven zal de woonverdieping gerealiseerd worden als een penthouse met een prachtig uitzicht over de stad Den Haag.

dakopbouw Den Haag architect BNA

dakopbouw als een paviljoen Statenkwartier Den Haag

Een dakopbouw als een paviljoen staat centraal bij de ontwerpopgave van deze woninguitbreiding in het Statenkwartier in De Haag, ontworpen door ons architectenbureau.

dakopbouw op klassiek herenhuis Den Haag

Natural Minimalism is een dakopbouw voor een woning uitbreiding van het bovenste appartement van 70 m2 gelegen op de 2e verdieping in een klassiek herenhuis in de wijk Duinoord in Den Haag. Gekozen is om een volledig functionerende leef verdieping op het bestaande appartement te plaatsen.

hagex 33 studentenwoningen Den Haag

dakopbouw ten behoeve van 16 studentenwoningen

Studentenwoningen transformatie Hagex is een project in de Schilderswijk van Den Haag, stedelijke vernieuwing door de toevoeging van een dakopbouw en nieuwe doelgroep. Het bestaande gebouw krijgt hierdoor een geheel nieuwe open uitstraling naar de wijk. De 2e verdieping van het bestaande industriegebouw zal getransformeerd worden tot 16 studentenwoningen.

Lees verder...

duurzame-dakopbouw-proefwoning-duurzaam-den-haag

duurzame dakopbouw

Bij dakopbouwontwerpen kan de integratie van duurzame bouwmethoden een uitdaging zijn in relatie tot belangrijke uitgangspunten als een samenhangend straatbeeld en reproduceerbaarheid. In de dakopbouw voor de Stuyvesantsestraat 290 zijn verschillende duurzame ambities verwezenlijkt en voegt de dakopbouw zich tevens op een natuurlijke wijze binnen zijn context. Ten behoeve van een symmetrisch straatprofiel en een samenhangend straatbeeld is gekozen voor een schild maar zijn zonnedakpannen (dakpannen met zonnecellen) toegepast.

Awards

house-in-a-house-renovatie-bna-gebouw-vh-jaar-2016

dakopbouw Wassenaar | eervolle vermelding BNA gebouw van het jaar 2016

‘House in a House’ is de duurzame renovatie met een dakopbouw van een bestaand rijtjeshuis uit 1980 in het Spinbaankwartier in Wassenaar. Tijdens BNA beste gebouw van het jaar 2016 krijgt het project een eervolle vermelding. De jury is enthousiast over het lef dat uit dit ontwerp spreekt; in dit soort huizen zie je zelden dat zulke ruimten worden gemaakt. Het laat zien dat verbouwen veel meer kan opleveren dan extra kuubs of een hogere isolatiewaarde; de architect heeft ook een geweldige ruimtelijke beleving toegevoegd. Dit is een sympathiek project, waarbij goed is samengewerkt tussen de opdrachtgever en architect. De eervolle vermelding is voor de voorbeeldstellende manier waarop in een bloemkoolwijk een nieuw soort ruimtelijkheid is geïntroduceerd.

Zie hier onze publicatie op Dezeen.

lees meer over House in a House

architect-verbouwing-Fagelstraat-high-end-verbouwing-dubbel-bovenhuis-architectenbureau-Amsterdam-01

dakopbouw Amsterdam

Gelegen nabij het Westerpark hebben wij de bovenste verdieping vergroot door het dak te verhogen en een dakkappel te ontwerpen. De knip tussen het nieuwe dak en het bestaande komt terug in het interieurontwerp van het dubbel bovenhuis.

recensie door Michel en Sotrelle

Wij hebben GA met een omweg gevonden. Nadat we compleet verliefd waren geworden op twee strandtenten in Noordwijk, hebben we flink wat research gedaan. Om er zo achter te komen wie de architect was. We hebben een afspraak gemaakt en na een zeer amusant gesprek zaten we in de auto met maar één gedachte; ‘Fuck dit moeten we doen’. Maar we hadden nog geen huis…

Daar zaten we dan, wel een architect, een aannemer en een makelaar. Allemaal fijne mensen! Na een lange zoektocht vonden we eindelijk een huis, wat niet te groot was, maar waar ook echt alles uit kon. Arthur en companen gingen aan de slag en kwamen na de kerst met een concept.

Zie meer recensies

Als architectenbureau is het van belang dat wij uw wensen en smaak in kaart brengen. Vanuit daar gaan wij per fase met u aan de slag om zo het ontwerp van uw dakopbouw te realiseren. Onze werkwijze wordt besproken aan de hand van het stappenplan hieronder;

stap – 1 kennismaking; Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek zullen wij jullie wensen en smaak bespreken. Tevens zullen wij dit toetsen aan jullie budget en de regelgeving zoals het bestemmingsplan en het bouwbesluit. Op basis van dit gesprek zullen wij een vrijblijvende offerte maken voor de architectenwerkzaamheden.

stap 2 – ontwerp; De werkzaamheden in de ontwerpfase bestaan uit het Schetsontwerp, Voorlopig ontwerp en het Definitief ontwerp. In het Schetsontwerp onderzoeken wij diverse ruimtelijke en functionele oplossingsmogelijkheden aan de hand van ontwerpen in 3D. In het Voorlopig ontwerp wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een af ontwerp en worden de duurzame uitgangspunten van het project opgesteld. Dit wordt bouwtechnisch uitgewerkt in het Definitief ontwerp.

stap 3 – vergunning; In de fase Technisch ontwerp werken wij het Definitief ontwerp verder uit zodat de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. Naast de tekeningen maken wij een technische (tekstuele) omschrijving van het werk. Hierin staan alle materialen omschreven. 

stap 4 – uitvoering; Tijdens de bouwvoorbereiding maken wij de uitvoeringstekeningen voor de aannemer. Als de aannemer aan het werk gaat, houdt de architect toezicht op de bouwwerkzaamheden. De architect controleert of de afgesproken materialen worden toegepast. De werkzaamheden volgens tekening verlopen. Doorgaans vindt iedere week een bouwoverleg plaats.

Als architectenbureau begeleiden wij u bij iedere fase uit het stappenplan en zorgen voor een duidelijke communicatie gedurende het proces. 

Contact architectenbureau dakopbouw

Heeft u interesse in een architectenbureau voor het ontwerp voor uw dakopbouw? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Telefonisch kunt u ons bereiken op 070 711 35 99 of stuur een email naar info@globalarchitects.nl. Natuurlijk kunt u ook bij ons op kantoor terecht voor al uw vragen. Het adres is Stadhouderslaan 24B, 2517 HX Den Haag. Wilt u op de hoogte blijven van onze laatste projecten? Volg ons dan op Instagram!