bouw Innerpatio huis met passiefbouwblokken van START

De bouw van de woning met IsoteQ passiefbouwblokken is gestart.

Twee weken geleden, week 22, is Bouwbedrijf Jongerius uit Kwintsheul gestart met de heiwerkzaamheden van Vos 15 aan de Schapenatjesduin te Den Haag.
Afgelopen week hebben de werklieden de PS-funderingelementen geplaatst. De aankomende dagen wordt de fundering gestort en worden voorbereiden getroffen om de prefab kelder te plaatsen.

IsoteQ passiefbouwblok

De woning is een energiezuinige vrijstaande woning in Den Haag gebouwd in zelfbouw – Snel, efficiënt en duurzaam bouwen was een must van de opdrachtgever. De Passief bouwblok van IsoteQ voldeed aan de wensen van de opdrachtgever en Jongerius heeft in de afgelopen jaren meerdere projecten met de IsoteQ blokken gerealiseerd. Onder andere hierdoor is met Bouwbedrijf Jongerius een bouwteam gevormd.

Het bouwsysteem werkt heel simpel. De blokken, gemaakt van Neopor, worden als Legosteentjes op elkaar gestapeld.
Door de noppen vallen ze precies in elkaar en worden koudebruggen uitgesloten.

Daarna wordt in de holle ruimte van het blok wapening aangebracht en beton gestort, waardoor in één keer een geïsoleerde binnen- en buitenmuur ontstaat. Alle bouwblokken zijn omkeerbaar, zelfs de hoekblokken waardoor u geen linker-of rechter-hoekblokken nodig heeft en wordt het verlies van materiaal tot een minimum beperkt.
Door de Passief bouwblokken heeft de woning een RC met een gemiddelde van 9.00 m2K/W.

Lees meer op de website van Passief Bouwblok of IsoteQ.

Ibiza villa-architectenkavels

Schapenatjesduin

Naast Vos 15 ontwerpt Global Architect ook Vos 10 en Egels 18, 20, 21 en 22 aan de Schapenatjesduin.
Het totale plan van Schapenatjesduin gaat uit van: 55 zelfbouwkavels voor verschillende woningtypes: vrijstaande woningen aan het water, geschakelde woningen en patiowoningen op het duin.

Tijdens de uitvoering van Vos 15 bewaakt Global Architects de esthetiek en worden de werkzaamheden van de aannemer gecontroleerd.

Lees meer over het project Schapenatjesduin 

Lees meer over de patiowoning – Vos 15 – Schapenatjesduin

Bent u na het lezen van dit bericht geïnteresseerd in Passiefbouwblokken of in één van onze projecten. Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Delen