Architectenkavels Parijsch Culemborg

Wil jij ook wonen in een moderne stoere schuurwoning op een van de architectenkavels in Parijsch Culemborg? Dit is nu mogelijk! – De Architectenkavels zijn bouwkavels waar woonplekken met eigen en bijzondere verhalen gaan ontstaan. Kavels met karakter. Je hebt hier de kans om, samen met één van de vier geselecteerde architecten, een eigen droomhuis te realiseren. In een bijzondere wijk, die nét dat beetje meer biedt. Wij zijn één van de vier geselecteerde architecten, zie hieronder een reeks voorbeeldwoningen van ontwerpen van ons, een gedeelte is gerealiseerd en een gedeelte wordt momenteel of binnenkort gerealiseerd. 

Momenteel zijn we gestart met het schetsontwerp voor een architectenkavel in de wijk Parijsch Culemborg.

Hier ontwerpen wij in samenspraak met de opdrachtgevers een stoere moderne schuurwoning met houten gevelbekleding en een open loftachtige indeling met een unieke ruimtelijke ervaring.

De schuurwoning heeft een pure vorm en vormt hierdoor de perfecte basis om aan te vullen of te vereenvoudigen. Het materiaalgebruik van de schuurwoning is hoofdzakelijk hout als gevelbekleding. Hierdoor past de woning qua materiaalgebruik bij de kring van het schootsveld van fort “aan het spoel” welke door het plangebied loopt. Doordat de gevels van de woning in hout worden uitgevoerd, refereert deze zo aan de vroegere tijden waarbij bouwwerken binnen deze kringen snel konden worden gesloopt. De houten gevels zijn zo een beeldende referentie aan de geschiedenis van dit stukje Culemborg.

House with a view

architectenkavels-Parijsch_Culemborg

Deze moderne en stoere woning is geïnspireerd op de kenmerkende architectuur van Nederlandse boerderijen met herkenbare lange zadeldaken. De materialen die ze in die tijd voor de bouw gebruikten kwamen uit de directe omgeving, zoals hout, klei, riet en stro.

De woning heeft een open en ruimtelijke plattegrond, met aan de open topgevel van glas een mogelijkheid tot het maken van een vide. Hierdoor ontstaat in de woning een prachtige lichtinval die het open karakter van de woning extra benadrukt. Tevens kan je door de topgevel genieten van het uitzicht op het prachtige landschap in de omgeving.

De woning zal gebouwd worden van ecologisch verantwoorde materialen met veel daglicht en voldoende ventilatie, hierdoor heerst er een gezond binnenklimaat. Mede door de toepassing van ecologische materialen, 3-dubbel glas, pv-panelen en een warmtepomp heeft deze woning een laag energieverbruik.

Ontwerp samen met ons jouw droomhuis!

Wij richten ons op het realiseren van duurzame, betaalbare, waardevaste woningen van architectonische kwaliteit, ontworpen in samenspraak met de toekomstige bewoners. Met je eigen kavel maken wij het mogelijk jouw droomwoning te realiseren. Global Architects richt zich op allerlei kaveltypen en biedt daarvoor maatwerk en verschillende ontwerpen aan. Deze ontwerpen zijn gekoppeld aan een realistisch kostenplaatje en bieden daarnaast de ruimte voor eigen invulling. Op deze manier kun je jouw unieke woning realiseren met de gewenste architectonische kwaliteit.

U kunt vrijblijvend met ons een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

House-with-a-view-culemborg-parijsch-architectenkavels

Delen